تولید اسفنج بندآورنده خون با پر مرغ توسط محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر

 | تاریخ ارسال: 1403/3/6 | 

اسفنج کراتینی برای کاربرد به عنوان بندآوری خون  دستاورد جدید محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر است که به گفته آنها این محصول با استفاده از ضایعات پر کشتارگاه های مرغ، به تولید رسید.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، غلامرضا گودرزی از محققان این طرح  عنوان این پروژه را  تهیه اسفنج زیستی متخلخل از کراتین بازیافتی از الیاف پروتئینی جهت کاربرد پزشکی ذکر کرد.
وی افزود: هدف اصلی این تحقیق استفاده از ضایعات پر مرغ به عنوان منبع غنی از کراتین در بندآورنده خون از جمله کاربردهای پزشکی بوده است. اجرای این طرح و تبدیل این ضایعات به ساختاری کاملا کاربردی ایجاد ارزش افزوده را در پی دارد.
گودرزی اظهار کرد: سالانه میلیون ها تن پر مرغ در جهان تولید می شود که امحائ آن به صورت دفن کردن و یا سوزاندن، موجب آلودگی محیط زیست و ایجاد گازهای گلخانه ای  می شود.
این محقق اضافه کرد: از طرف دیگر علاقه وافر به منابع جدید طبیعی پایدار در زیست پزشکی مقبولیت بسیاری زیادی دارد که کراتین از جمله  این منابع به شمار می رود.
این دانش آموخته دانشگاه صنعتی امیرکبیر با تاکید بر اینکه ساختار تولید شده قابلیت صنعتی شدن را دارد، یادآور شد: محصول تولید شده با نمونه های تجاری که از مواد دیگر تهیه می شوند، قابل رقابت است و عملکرد بهتری را نشان می‌دهد.
وی خاطر نشان کرد:. با توجه به اینکه در کشور ما ضایعات پر مرغ فراوان است، به راحتی قابلیت تولید این محصول وجود دارد‌. این تحقیق ساختاری نو از کراتین استخراجی از پر مرغ ضایعاتی با راندمان بالا برای کاربرد در بند آوری خون معرفی می کند.
وی تاکید کرد:  در این‌ پروژه‌ با استفاده از پر مرغ ضایعاتی کشتارگاه‌های مرغ،  اسفنجی کارآمد در بندآوری خون به دست آمد.
وی چاپ دو مقاله، یکی از مجلات ISI با رتبه Q۱ و دیگری در مجله علمی پژوهشی را از دیگر دستاوردهای این تحقیق دانست و گفت: همچنین این رساله از طرف وزارت علوم  به دلیل تازگی در ساخت اسفنج پایدار کراتینی از ضایعات پر مرغ در بند آوری خون جزو رساله های برتر شناخته شد.
به گفته وی این اسفنج مورد آزمون حیوانی قرار گرفته است.

 

گودرزی قابلیت تولید داخلی و رقابت با نمونه های مورد استفاده به عنوان بندآوری خون را از مزایای این طرح نام برد و افزود: از  دیگر مزیت های این طرح کارآمدی بهتر این‌ نمونه در مقایسه با نمونه های هم رده خود است.همچنین با توجه به بی ارزش بودن ماده اولیه یعنی ضایعات پر مرغ و پشتوانه تولید آن می توان گفت پروسه تولید کاملا مقرون به صرفه خواهد بود.
این طرح تحقیقاتی با راهنمایی دکتر فاطمه داداشیان عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر-دکتر علیرضا وطن آرا و با مشاوره دکتر ضرغام سپهری زاده از اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه تهران اجرایی شد.
گفتنی است، از این طرح به عنوان طرح برگزیده تقاضا محور از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری  تقدیر شد.