رتبهبندی جهانی کیواس سال ۲۰۲۵ منتشر شد و ۹ دانشگاه از ایران در جدیدترین نتایج این رتبهبندی حضور دارند که دانشگاه صنعتی امیرکبیر نیز در این رتبه جهانی قرار دارد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر به نقل از دکتر سید احمد فاضلزاده رئیس موسسه ISC، بیست و یکمین رتبه بندی جهانی کیو اس، در ۴ ژوئن ۲۰۲۴، منتشر شد. در این رتبه بندی بیش از ۱۵۰۰ موسسه از ۱۰۵ کشور رتبه بندی شده اند که به لحاظ حضور، ایالات متحده آمریکا، انگلستان و چین به ترتیب بیشترین تعداد مؤسسه را در این رتبه بندی داشته اند.
در رتبه بندی کیو اس ۲۰۲۵ تعداد ۹ دانشگاه از جمهوری اسلامی ایران حضور دارند. دانشگاههای صنعتی شریف با رتبه ۳۴۲، تهران با رتبه ۳۶۸، صنعتی امیرکبیر با رتبه ۴۰۳ و علم و صنعت ایران با رتبه ۴۳۶ و صنعتی اصفهان با رتبه ۴۸۹ به ترتیب رتبه اول تا پنجم ایران را کسب کردهاند.
در رتبه بندی کیو اس ۲۰۲۵، برای سیزدهمین سال متوالی، موسسه فناوری ماساچوست (MIT) در رتبه اول قرار گرفته است و امپریال کالج لندن در رتبه دوم و دانشگاه آکسفورد، دانشگاه هاروارد و دانشگاه کمبریج به ترتیب در رتبه های سوم تا پنجم قرار دارند.
در این رتبه بندی تعداد ۲۹ کشور اسلامی با ۲۷۰ دانشگاه حضور داشته اند. در میان کشورهای اسلامی کشور مالزی با ۳۵، اندونزی با ۲۷ و ترکیه با ۲۵ دانشگاه بیشترین تعداد حضور را دارند.
پایگاه رتبه بندی کیو اس در ارزیابی خود در شاخص مربوطه به اندازه گیری تأثیر پژوهش، اطلاعات پنج ساله موجود دانشگاهها را در پایگاه استنادی اسکوپوس مورد بررسی قرار میدهد. دانشگاهها توسط ۶ شاخص در قالب ۴ حوزه کلی آموزش، پژوهش، قابلیت جذب در بازار کار و بین المللی سازی ارزیابی میشوند.
این رتبه بندی بررسی شهرت دانشگاه با وزن ۴۰ درصد، ارزیابی کارفرمایان با وزن ۱۰ درصد، نسبت اعضای هیأت علمی بین المللی با وزن ۵ درصد، نسبت دانشجویان بین المللی با وزن ۵ درصد، میزان استنادات به ازای هر عضو هیأت علمی با وزن ۲۰ درصد و نسبت اعضای هیأت علمی به دانشجو با وزن ۲۰ درصد برای ارزیابی عملکرد دانشگاهها بهره برده است.