همکاری دانشگاه صنعتی امیرکبیر با سازمان فنی و حرفه‌ای استان تهران

 | تاریخ ارسال: 1403/5/14 | 

در راستای توانمندسازی مهارتی دانشجویان و اشتغال پایدار برای آنها دانشگاه صنعتی امیرکبیر تفاهم نامه همکاری برای برگزاری دوره‌های مهارت آموزی امضا کردند
.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، در راستای اجرای طرح ملی "توانمندسازی مهارتی دانشجویان و دانش آموختگان دانشگاهی" با رویکرد اشتغال فراگیر، تفاهم نامه همکاری مشترک بین اداره کل آموزش فنی و حرفه‌ای استان تهران و دانشگاه صنعتی امیرکبیر به امضا مهندس سیدعلی حسینی، مدیر کل سازمان فنی و حرفه‌ای استان تهران  و دکترعلیرضا رهایی رییس  دانشگاه رسید.
موضوع این تفاهم‌نامه ایجاد مرکز مدیریت مهارت آموزی و مشاوره شغلی به عنوان یکی از شعب مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای است و بر این اساس مقرر شده است نسبت به فراهم آوردن تمهیدات لازم و برنامه‌ریزی برای اجرای دوره‌های مهارت آموزی و ارائه خدمات مشاوره و هدایت آموزشی و شغلی متناسب با شرایط و نیاز بازار اقدام شود.
توانمندسازی دانشجویان و دانش آموختگان دانشگاهی در واحدها و پردیس‌های دانشگاهی زیرمجموعه در راستای برآوردن نیاز کشور به منابع انسانی کارآمد و دارای تجارب فنی، مهارتی و حرفه‌ای، فراهم سازی بسترهای اشتغال مولد دانش آموختگان رشته‌های مختلف دانشگاهی و استفاده از ظرفیت‌های آموزشی و پژوهشی طرفین در راستای انجام مأموریت‌ها وتکالیف سازمانی از اهداف این همکاری مشترک به شمار می‌رود.
اعطای مجوز تأسیس این مرکز از سوی سازمان فنی و حرفه‌ای به دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تعیین یکی از مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای تحت پوشش به عنوان "مرکز معین" و معرفی رئیس آن به دانشگاه، بررسی صلاحیت‌های فنی و تخصصی مربیان معرفی شده از سوی مرکز و در صورت تأیید، ورود اطلاعات وی در سامانه ویژه مربیان و  بررسی و تأیید نهایی دوره‌های آموزشی تعریف شده از تعهدات سازمان فنی و حرفه‌ای تعیین شده است.
صدور گواهینامه‌های مهارت برای قبول شدگان در آزمون‌های پایان دوره مرکز و یا گواهی و تأییدیه برای حضور متقاضیان در دوره مهارت آموزی ویژه از دیگر تعهدات این سازمان اعلام شد .
در این تفاهم نامه همچنین طرفین متعهد شدند نسبت به همکاری در چاپ مقالات مرتبط با موضوع تفاهم‌نامه در نشریات و مجلات طرفین، تهیه فیلم و سایر منابع آموزشی و کمک آموزشی مورد نیاز طرفین، فراهم سازی زمینه اجرای واحدهای درسی کارآموزی، کارورزی، آزمایشگاهی و کارگاهی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای دولتی و غیردولتی اقدام کنند.
گفتنی است، کارگزار اجرای این طرح اداره‌ کل فرهنگی دانشگاه است و جزئیات این طرح از طریق سایت این اداره،‌ به نشانیfarhangi. aut.ac.ir 
 
اعلام می شود.



رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیرخبر داد؛
بازنگری تمامی سرفصل های درسی دوره کارشناسی/برنامه دانشگاه برای مهارت آموز کردن دانشجویان

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر از اتمام بازنگری تمامی سرفصل های درسی دوره کارشناسی این دانشگاه خبر داد و گفت: طی تفاهم نامه مشترک یا سازمان فنی و حرفه ای دانشجویان این دانشگاه آموزش های مهارتی خواهند دید.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر؛ دکتر علیرضا رهایی در مراسم امضای تفاهم نامه بین این دانشگاه با سازمان فنی و حرفه ای استان تهران تاکید کرد: حدود ۲۰ پژوهشکده و مرکز تحقیقات در دانشگاه صنعتی امیرکبیر وجود دارد و طبیعت  اصلی این دانشگاه حوزه فنی و مهندسی است اگر چه دانشکده هایی نظیر مدیریت، ریاضی و فیزیک نیز در دانشگاه صنعتی امیر کبیر  وجود دارد اما ماهیت اصلی دانشگاه پرداختن به مباحث فنی و مهندسی است.
 وی در ادامه تصریح کرد: در همه دانشکده های دانشگاه صنعتی امیرکبیر هم در دوره کارشناسی و هم در دوره های کارشناسی ارشد و دکتری دانشجو پذیرفته می شوند و ورودی های این دانشگاه عموما افرادی توانمند و با استعدادی هستند.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیرعدم آشنایی دانشجویان دانشگاه با مباحث حرفه ای را از مشکلات آنها عنوان کرد و گفت: یکی از دلایل این است که فرصتی در آموزش های کلاسیک وجود ندارد که ما بتوانیم خارج از مباحث آموزش اصلی به مباحث مهارتی بپردازیم و این یک نقص است. اگرچه در سطح کلان آموزش عالی کارهایی را در این زمینه نظیر بازنگری برنامه های آموزشی انجام دادیم. خوشبختانه تمامی برنامه های آموزشی دوره کارشناسی دانشجویان این دانشگاه بازنگری شده است.
رهایی خاطر نشان کرد:  اگر چه آنچه که در نتیجه بازنگری دروس انجام می دهیم نمی توان آنچنان که باید به مسائل مهارتی بپردازیم و آنچه که ارائه می شود در سطح کارورزی و کارآموزی است. بر این اساس برقراری همکاری مشترک در زمینه های مختلف با سازمان فنی و حرفه ای می تواند زمینه بهتری برای ورود دانشجویان در حوزه های مهارتی را فراهم کند.
استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر خاطر نشان کرد: امیدواریم برگزاری دوره‌های آموزشی مهارتی در نتیجه ایجاد تفاهم نامه مشترک با سازمان فنی و حرفه ای بتواند کمکی برای ورود دانشجویان این دانشگاه در حوزه های مهارتی باشد.

مهارت آموزی، حلقه مفقوده ارتباط صنعت با دانشگاه
 
مدیر کل فنی و حرفه ای استان تهران با اشاره به همکاری مشترک با دانشگاه صنعتی امیرکبیر در حوزه مهارت آموزی گفت:کشورهایی که مهارت را محور توسعه کشور خود قرار داده اند، در دنیا حرفی برای گفتن دارند.
مهندس سیدعلی حسینی در مراسم امضای تفاهم نامه با دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به همکاری‌ با این دانشگاه با بیان اینکه همواره به مقام علم و عالم ارج می نهیم، افزود: اگر قرار است ما احساس بزرگی کنیم باید به علم بپردازیم .
وی با تاکید بر اینکه ما باید نسبت به حلقه های واسط علم به فناوری مهارت داشته باشیم، اظهار کرد: اگر مهارت داشته باشیم می توانیم علم را به ثروت تبدیل کنیم از این رو موضوع مهارت بسیار حیاتی است و کشورهایی که مهارت را محور توسعه کشور خود قرار داده اند، در دنیا حرفی برای گفتن دارند.
حسینی ادامه داد: در کشور به موضوع مهارت توجه می شود ولی آن طور که باید، موضوع مهارت آموزی نهادینه نشده است. ما افرادی داریم که در حوزه علمی بالاترین کرسی ها را کسب کرده اند ولی در بحش عملیاتی که فضایی را برای بهره برداری ایجاد کند، شاید توان لازم را ندارند.
مدیرکل فنی و حرفه ای استان تهران ‌ یادآور شد: خوشبختانه شورای عالی مهارت ایجاد شد که دبیری آن بر عهده این سازمان است و یکی از معتبرترین مجموعه‌ها که موضوع مهارت را به صورت قانونی و رسمی به پیش می برد سازمان فنی و حرفه است.
وی با بیان اینکه در سازمان فنی و حرفه ای مربیان توانمندی حضور دارند، گفت: این مربیان در زمینه انتقال تجربیات مهارت های بالایی دارند و خیلی از کارآموزان ما در قالب مسابقات بین‌المللی مهارتی در دنیا صاحب سبک شدند و خوش درخشیدند.
مدیر فنی و حرفه ای استان تهران ابراز امیدواری کرد که همکاری این دو مجموعه محدود به این تفاهم نامه نباشد؛ گفت: ما تمایل داریم برخی از دستاوردها و توانمندی های خود را به اشتراک بگذاریم.