احداث ساختمان باغ دانش دانشگاه؛ توسعه و بهبود فضاهای برگزاری آزمون ها، همایش ها و توسعه فضای سبز

 | تاریخ ارسال: 1403/6/25 | 


مدیر دفتر فنی و نظارت بر طرح های عمرانی دانشگاه صنعتی امیرکبیر از احداث ساختمان چند منظوره باغ دانش در محوطه موسوم به گنبد سبز دانشگاه تا یک سال آینده خبر داد و گفت: ما در این مجتمع فاضلاب ساختمان های پرتردد دانشگاه را به سیستم اگو شهری متصل کردیم.  
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دکتر فرزاد حاتمی، هدف از احداث ساختمان باغ دانش را توسعه و بهبود فضاهای برگزاری آزمون ها، همایش ها و توسعه فضای سبز دانشگاه عنوان کرد و گفت: به منظوره حفظ سطح و سطوح فضای اطراف محدوده گنبد سبز مقرر شد ساختمان جدید در دو طبقه زیرزمین و به نحوی احداث شود که سقف طبقه منفی یک با ارتفاع حداکثر ۱.۲۵ متر بالاتر از محوطه اطراف تبدیل به فضای سبز (روف گاردن) شود.
به گفته وی طبقه منفی دو این ساختمان با مساحتی در حدود ۸۸۸ مترمربع فضای سرپوشیده به سالن برگزاری همایش ها، امتحانات، فضاهای آموزشی و فضای تاسیساتی پروژه اختصاص یافته و طبقه منفی یک نیز با کاربری سالن برگزاری نمایشگاه، امتحانات و فضاهای کنفرانسی مساحتی در حدود ۸۴۱ مترمربع فضای سرپوشیده و ۳۱۵ مترمربع فضای روباز را ایجاد می شود.
 وی با بیان اینکه فرآیند طرح جایگزین گنبد سبز دانشگاه ماهها در دستور کار و بررسی بوده است، اظهار کرد: با نقشه برداری هایی که از عوارض زیرسطحی، سایه اندازی و محیط زیستی و آتش نشانی این محوطه انجام شد، تصمیم گرفتیم در طرح جایگزین گنبد سبز، ضمن ارتقای کاربری و یکپارچگی این محیط پرتردد دانشگاه، از حداکثر قابلیت معماری در طراحی این فضا بهره گرفته شود. 
مدیر دفتر فنی و نظارت بر طرح های عمرانی دانشگاه صنعتی امیر کبیر اطراف این محوطه را شامل ساختمان‌های بلند مرتبه ابوریحان و دانشکده های مهندسی نساجی و نفت و دسترسی درهای شرقی و غربی و شمالی دانشگاه به دانشکده مهندسی پزشکی دانست و یادآور شد: در سال‌های اخیر در محوطه مذکور با اجرای طرح‌های زیست محیطی مانند جمع آوری آب‌های سطحی و محوطه سازی به کیفیت‌های زیست محیطی لازم دست یافته ایم.

 

وی بازچرخانی آب را از دیگر اقدامات محیط زیستی این محوطه ذکر کرد و ادامه داد: برای نخستین بار در تاریخ دانشگاه توانستیم فاضلاب ساختمان‌های پرجمعیت دانشگاه که در غرب محوطه دانشگاهی مستقر هستند را از طریق نصب پمپ های ویژه در زیر محوطه گنبد سبز به اگوی شهری متصل کنیم و آماده سازی لازم برای تغییر کاربری این محوطه به طرح جدید در دست احداث فراهم شد. 
وی اضافه کرد: در محوطه بالاتر از حدود ۱.۲۵ متری از کف محوطه اطراف، در مساحت حدود ۸۸۵ مترمربع فضای سبز (روف گاردن) و مسیرهای دسترسی و محوطه سازی با آسانسورهای شیشه ای جهت دسترسی به طبقات زیرین فراهم خواهد گردید و این موقعیت به یک تقاطع ارزشمند و سبز و محل تلاقی ورودی های غربی، شمالی و جنوبی دانشگاه تبدیل خواهد شد. 
 مدیر دفتر فنی و نظارت بر طرح های عمرانی اجرای این طرح را یک ساله ذکر کرد و گفت: امیدواریم این پروژه در ابتدای سال آموزشی آینده (مهرماه ۱۴۰۴) به بهره برداری برسد.
دانشیار دانشگاه صنعتی امیرکبیر عنوان کرد: سازه پروژه از نوع اسکلت بتنی به همراه سقف وافل و نمای ساختمان تماما شیشه ای و از نوع کرتن وال و سیستم تهویه مطبوع (گرمایش -سرمایش) آن به گونه ای طراحی شده است که با مصرف حداقل های انرژی متعارف در این بخش، امکان بهره برداری مناسب برای کاربریهای مورد نظر ساختمان چندمنظوره باغ دانش را مهیا کند.

 

حاتمی اضافه کرد: همچنین با توجه به آغاز فصل علم آموزی و در استقبال از سال تحصیلی جدید، دفتر فنی و نظارت بر طرح های عمرانی دانشگاه فعالیت هایی را به منظور برقراری نشاط و پویایی در سطح دانشگاه، کلاس ها و فضاهای آموزشی انجام داده است.
وی آماده سازی محوطه و صحن اصلی دانشگاه، رنگ آمیزی برخی کلاس‌ها و آزمایشگاه‌های دانشکده‌ها و خط کشی خیابان‌های اصلی دانشگاه (با همکاری پژوهشکده پلیمر و رنگ دانشگاه) از جمله فعالیت های انجام شده در دانشگاه است.


 

 حاتمی اظهار کرد: ما در تلاشیم با همکاری سایر ارکان دانشگاه، محیطی مناسب جهت رشد و بالندگی فعالان عرصه علم و دانش فراهم  نموده و در توسعه فناوری و رسیدن به اهداف عالی دانشگاه، وظایف خود را با موفقیت هر چه تمام تر انجام دهیم.