کارگاه فراورش پلیمرها

سرپرست: آقای دکتر حمید گرمابی
کارشناس: آقای مهندس رضا قشلاقی

آ
زمایش/تستها:

اکسترودر دو پیچه، اینترنال میکسر و اکسترودر تک پیچه و دستگاه RMS

عنوان دستگاهها/ابزار : 
 
دستگاه RMS:
رئومتر با صفحات موازی که گاهی اوقات به آن رئومتر صفحه-صفحه میگویند شامل دو صفحه موازی است. درحالیکه صفحه پایین ساکن است، صفحه بالا میچرخد. فاصله میان دو صفحه باید از شعاع صفحات، بسیار کمتر باشد تا اطمینان حاصل شود که در سرتا سر فاصله بین دو صفحه جریان هموژن است .تفاوت این رئومتر در مقایسه با سیستم مخروط و صفحه این است که با افزایش فاصله نسبت به محور چرخش سرعت برشی افزایش می یابد. در مرکز سرعت برشی صفر است و در لبه به ماکزیمم مقدارش میرسد. به عبارت دیگر، در ویسکومتر با صفحات موازی ، گرادیان سرعت، پروفایل سرعت، ویسکوزیته و تنش در هر شعاع متفاوت است به همین دلیل از این دستگاه در حالت نوسانی و در تغییر فرم کم استفاده می گردد. در این حالت، پروفایل سرعت خطی شده و ماده هموژن می ماند. در سرعت چرخش یکسان ، افزایش فاصله منجر به کاهش سرعت برشی میشود. بنابراین،محدوده وسیعی از سرعت برشی با این دستگاه قابل پوشش است.
 
 
 
اینترنال میکسر: 
 
کاربرد این دستگاه برای اختلاط مذاب پلاستیکها با یکدیگر جهت آلیاژسازی و یا اختلاط مذاب پلاستیکها با افزودنیها معمول مانند پایدارکننده ­های حرارتی فیلرهای میکرو مانند دوده یا کربنات کلسیم، افزودنیهای نانو ذره مانند نانو خاک رس نانو سیلیکا، نانو الماس نانو الیاف کربن و ... می­باشد. همچنین از این دستگاه میتوان برای آمیزه سازی لاستیکها و همچنین کاهش جرم ملکولی الاستومرها نیز استفاده کرد. با توجه به ظرفیت پایین دستگاه، تولید نمونه­های آزمایشگاهی با توجه به قیمت بالای اجزاء آمیزه، اقتصادی می­باشد. علاوه بر این، با توجه به مرحله­ای بودن سیستم  برخلاف سایر سیستم­های اختلاط مانند اکسترودرهای دوپیچه، میزان ضایعات مواد درون مخلوط کن بسیار کمتر می­باشد. همچنین به سادگی میتوان آمیزه را با ترتیب اختلاط متفاوت در این نوع مخلوط کن بدست آورد.
 
اکسترودر دو پیچه:
 
کاربرد این دستگاه اختلاط و آمیزهسازی پلیمرها و همچنین برای اختلاط مذاب پلیمرها با دیگر مواد (رنگ دانه، پرکننده، تقویت کننده و غیره) به کار میرود و نسبت به تک پیچه کارایی به مراتب بالاتری دارد زیرا چرخش پیچها و اعمال برش به مواد در بین پیچها باعث اختلاط بهتر میشود. جهت اختلاط عموما از اکسترودرهای دوپیچه استفاده می شود که نوع همسو گرد اختلاط بهتری را ایجاد می کند اما تنش برشی ایجاد شده در آن بالاست، لذا معمولا برای مواد حساس به برش مانند پی وی سیاستفاده نمی شوند. همچنین زمان اقامت در نوع همسوگرد بالاتر از نوع ناهمسوگرد است زیرا بیشتر جریان مواد در انتقال ازیک پیچ به پیچ دیگر صورت می گیرد این مساله سبب اختلاط بهتر و توزیع زمان اقامت پهنتر میگردد
 
اکسترودر تک پیچه:
 
کاربرد این دستگاه برای فرآوری مذاب پلیمرها و شکل دهی آنها مانند تهیه فیلم به روش دمشی، تهیه الیاف (ذوب ریسی)، تهیه لوله، پروفیلهای مختلف و ... میباشد. همچنین از این دستگاه به انضمام دای کاپیلاری میتوان رفتار مذاب پلیمرها (رئومتری) را در دما و فشارهای مختلف در میدان جریان مطالعه نمود. با توجه به ظرفیت پایین دستگاه، تولید نمونه های آزمایشگاهی با توجه به قیمت بالای اجزاء آمیزه، اقتصادی میباشد.
 
دستگاه تزریق:
 
در حال حاضر، قالب‌گیری تزریق پلاستیک روش ارجح در تولید قطعات پلاستکی محسوب می‌شود. قالب‌های تزریق در تولید طیف وسیعی از محصولات مانند لوازم الکتریکی منزل، ظروف، درب بطری‌ها، اجزای داخلی خودروها و بیشتر محصولات پلاستیکی موجود، نقشی اساسی ایفا می‌کنند.
برخورداری از قابلیت ساخت قطعات چندکویته و در حقیقت تولید همزمان چندین محصول در مدت یک سیکل کاری، قالب‌گیری تزریق را به گزینه‌ای ایده‌آل جهت تولید حجم بالای محصولات بدل نموده است. دقت بالا، تکرار‌پذیری، طیف وسیع مواد مصرفی، هزینه نیروی‌کار کم، دورریز اندک و نیاز به ملزومات کم برای نهایی کردن محصولات پس از قالب‌گیری، همه و همه از مزایای قالب‌گیری تزریق پلاستیک محسوب می‌گردند.
 
دستگاه MFI:
 
شاخص جریان مذاب Melt Flow index ساده ترین ومقدماتی ترین روش استاندارد برای تعیین ومقایسه رفتار مذاب گونه های مختلف پلیمرهای گرمانرم است. در این روش ، ابتدا نمونه پلیمری در بازه زمانی معینی در دمایی معین پیش گرم می گردد . سپس مذاب تحت بار وزنه ای استاندارد از داخل دای ، که در قسمت تحتانی سیلندر دستگاه MFI قراردارد ، خارج می شود. میزان مذاب خارج شده از دای برحسب گرم در طی زمان ده دقیقه را MFI آن می نامند.
 
دستگاه تعیین درصد دوده و درصد فیلر :
 
برای آزمون مقدار کربن ومواد معدنی موجود در مواد پلیمری از دستگاه تعیین درصد دوده و فیلر استفاده میشود
دوده از جمله مهمترین مواد افزودنی است که برای افزایش مقاومت لوله در مقابل عوامل مهاجم جوی بخصوص پرتوی ماءورای بنفش به پلی اتیلن پایه افزوده می گردد.
اندازه گیری دوده با استفاده از دستگاه کوره الکتریکی انجام می گیرد.
در این روش دوده باقیمانده از آزمون در کوره ای با دمای ۵۰۰ تا ۶۰۰درجه سانتیگراد ، تحت مجاورت گاز نیتروژن اندازه گیری می شود.
 
 هیدرو استاتیک و ترکیدگی لوله:
 
آزمون فشارهیدرواستاتیکی جهت بررسی کیفیت لوله واستاندارد بودن محصول ومواد اولیه مورد استفاده در تهیه لوله ها به کارمیرود. با افزایش دما در این آزمون می توان دو هدف را دنبال کرد: یکی مقاومت اتصالات در دراز مدت را می توان ارزیابی نمود (مطابق اصل انطباق دما- زمان جهت بررسی خواص ماده در بلند مدت، می توان دما راافزایش داده ودر کوتاه مدت خواص را اندازه گرفت ) و دیگری ارزیابی مقاومت اتصالات در برابر فشار داخلی در دماهای بالا
 
آزمون فشار ترکیدگی یک نوع آزمون کنترل کیفی وبازرسی است که به منظور تعیین نوع رفتار لوله ها و اتصالات پلی اتیلنی انجام می شود.با انجام این آزمون نوع رفتار نمونه هنگامیکه در کوتاه مدت تحت فشار آب بالا قرار می گیرد مشخص می شود و در صورتی نتیجه آزمون قابل قبول است که رفتار از نوع چقرمه باشد.
 
 RING STIFNESS:
 
از این دستگاه به منظور تعیین مقاومت حلقوی لوله که در کانالها قرار گرفته و قرار است روی آنها خاکریزی شود استفاده میگردد.
این دستگاه قادر است مقدار نیروی وارده به لوله و میزان تغییر شکل حلقوی لوله را بصورت نمایش نمودار جهت بررسی ارائه دهد

خلاصه ای  از فعالیتهای کارگاه
آموزش دانشجویان کارشناسی/انجام پروژه های دانشجویان کارشناسی،ارشد و دکترا و پروژه‌های صنعتی

میانگین سالانه تعداد دانشجویانی که آموزش می بینند:

حدود ۷۰نفر

میانگین سالانه تعداد تستهای صنعت-خارج دانشگاه:
بیش از ۲۰۰ تست و فعالیت کارگاهی

میانگین سالانه تعداد تستهای پژوهشی-دانشجویان دانشگاه:

بیش از ۲۰۰۰ تست و فعالیت کارگاهی

 شماره تماس:    ۶۴۵۴۲۴۶۱ (۲۱)  ۹۸+ 
 ایمیل:    r.gheshlaghiaut.ac.ir
 



CAPTCHA
دفعات مشاهده: 8370 بار   |   دفعات چاپ: 1249 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر