در دانشگاه صنعتی امیرکبیر؛ بیست و نهمین کنفرانس مهندسی برق ایران برگزار شد

 | تاریخ ارسال: 1400/2/28 | 

بیست و نهمین کنفرانس مهندسی برق ایران  از امروز ۲۸ اردیبهشت ماه آغاز شده و تا ۳۰ اردیبهشت ماه در دانشگاه صنعتی امیرکبیر به صورت مجازی ادامه دارد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، در بیست و نهمین کنفرانس مهندسی برق ایران دکتر معتمدی رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دکتر علی خاکی صدیق معاون آموزشی وزارت علوم، دکتر ستار هاشمی معاون پژوهش و فناوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، دکتر وحید یزدانیان رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، دکتر مهران محرمیان معاون فناوری های نوین بانک مرکزی، دکتر محمودرضا حقی فام معاون پژوهش و فناوری گروه مپنا، دکتر سیاوش ملکی فر معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی، دکتر محمد مجتهدی معاون منابع انسانی شرکت ایرانسل، مهندس فرامرز رستگار دبیر سندیکای مخابرات و دکتر وحید طالبی رئیس دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی امیرکبیر حضور داشتند.
دکتر مسعود شفیعی رئیس انجمن علوم مهندسی برق و رئیس کنفرانس گفت: به این کنفرانس ۵۲۰ مقاله ارسال شد که پس از داوری های صورت گرفته ۲۳۰ مقاله مورد پذیرش قرار گرفت.
وی افزود: در حاشیه برگزاری این کنفرانس نمایشگاه مجازی برگزار می شود که شرکت ها حضور فعالی در این نمایشگاه داشته اند.
رئیس انجمن علوم مهندسی برق تاکید کرد: کارگاه های آموزشی این کنفرانس نیز ۲۷ اردیبهشت ماه برگزار شد که به شرکت کنندگان در این کارگاه ها گواهی نامه ارائه خواهد شد.
دکتر وحید طالبی رئیس دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی امیرکبیر نیز در این کنفرانس گفت: برگزاری این کنفرانس موجب می شود تا تعامل میان اساتید، دانشجویان و صنعت ایجاد شود.
وی اظهار داشت: جامعه دانشگاهی کشور با وجود مشکلاتی مانند تحریم و بیماری کرونا چراغ علم و فناوری را در کشور روشن نگه داشته اند.
فرامرز رستگار دبیر سندیکای مخابرات نیز در این کنفرانس تاکید کرد: توسعه کشور در ابعاد مختلف متکی به فعالیت جوانان است بنابراین باید دانشگاه ها تلاش کنند تا فارغ التحصیلان موفق را تربیت کنند.
وی ادامه داد: دانشجویان رشته های مهندسی برق جزء دانشجویان با استعداد کشور هستند بنابراین باید بستری فراهم شود تا بتوانیم از پتانسیل این افراد در صنعت بیشتر استفاده کنیم.

 
رئیس دانشگاه تاکید کرد:
دانشگاه ها باید از دل قراردادهای صنعتی مقاله تولید کنند

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان اینکه دانشگاه نسل چهارم به دنبال رفع نیازهای جامعه و صنعت است، گفت: باید به سمتی حرکت کنیم که از دل قراردادهای صنعتی مقاله استخراج کنیم.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دکتر سید احمد معتمدی در بیست و نهمین کنفرانس مهندسی برق ایران که به صورت مجازی برگزار شد، گفت: دانشگاه های کشور نسبت به گذشته بیشتر به سمت فعالیت های کاربردی حرکت کرده اند بنابراین می توان گفت که دانشگاه ها به سمت حرکت برای ایجاد دانشگاه های نسل سوم و چهارم هستند.
وی با بیان اینکه دانشگاه صنعتی امیرکبیر نیز اولویت خود را تبدیل شدن به دانشگاه نسل سوم و چهارم قرار داده است، افزود: باتوجه به اینکه حرکت به سمت فناوری و کاربردی سازی آن در جامعه از اولویت های دانشگاه نسل چهارم است بنابراین دانشگاه صنعتی امیرکیبر نیز برنامه راهبردی خود را در این زمینه طراحی کرده است.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر اظهار داشت: ارتباط این دانشگاه با صنعت نسبت به گذشته بسیار زیاد شده است و جذب قراردادهای صنعتی این دانشگاه در سال ۹۹ نسبت گذشته رشد چهاربرابری داشته است.
معتمدی خاطرنشان کرد: این دانشگاه اولویت خود را رفع نیازهای صنعت و جامعه قرار داده است بنابراین میزان قراردادهای صنعتی این دانشگاه نیز افزوده شده است.
وی اظهار داشت: طی سال های اخیر ارتباط دانشگاه های کشور با صنعت بسیار رشد داشته و باید این روند به صورت مستمر دنبال شود.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر تاکید کرد: در کنار تولید مقالات در دانشگاه ها باید تجربه های صنعت نیز مورد توجه قرار گیرد تا آموزش ها در بستر کاربرد قرار گیرد.
دکتر معتمدی عنوان کرد: دانشگاه صنعتی امیرکبیر ارتباط بسیار خوبی با حوزه های صنعتی کشور از جمله حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات دارد و افتتاح پروژه ابررایانه دانشگاه نیز در این راستا بوده است.
وی اظهار داشت: دانشگاه های خارجی از دل قراردادهای صنعتی مقاله استخراج می کنند اما در دانشگاه های ایران از مباحث نظری مقاله استخراج می شود که این روند باید اصلاح شود.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: خوشبخاته دانشگاه های کشور طی سال های اخیر به موضوع فناوری و کاربردی سازی آن بسیار اهمیت می دهند اما باید در این زمینه بیشتر فعالیت صورت گیرد تا براین اساس فارغ التحصیلان کارآمد و کارآفرین بیشتری در جامعه داشته باشیم.

 
معاون آموزشی وزارت علوم:
پیگیر واکسیناسیون جامعه دانشگاهی هستیم

معاون آموزشی وزارت علوم تاکید کرد: امیدواریم جامعه دانشگاهی در اولویت تزریق واکسن کرونا قرار گیرند تا بتوانیم از مهرماه شاهد برگزاری کلاس های درس به صورت حضوری باشیم.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دکتر علی خاکی صدیق در بیست و نهمین کنفرانس مهندسی برق ایران گفت: درحال حاضر در تمام نقاط کشور دانشگاه و موسسه آموزشی وجود دارد که این امر موجب شده تا در تمامی زمینه های تخصصی دانشجو تربیت شود.
وی افزود: می توان گفت  ایران در  حوزه آموزش عالی خودکفا است و اکنون لازم است برای آموزش تقاضامحور برنامه ریزی انجام شود.
معاون آموزشی وزارت علوم اظهار داشت: دانشگاه های کشور به بلوغ لازم رسیده اند به نحوی که اکنون صنایع به دانشگاه ها مراجعه می کنند و دانشگاه ها برای آنها دوره های تقاضا محور طراحی و برگزار می کنند.
دکتر خاکی صدیق توجه به حوزه فناوری و کارآفرینی را دیگر دستاورد آموزش عالی کشور عنوان کرد و گفت: راه اندازی مراکز رشد، پارک های علم و فناوری و شرکت های دانش بنیان در این راستا صورت گرفته است.
وی تاکید کرد: حضور دانشگاه ها در نظام های رتبه بندی جهانی از دیگر دستاوردهای آموزش عالی کشور بشمار می رود به نحوی که اکنون جایگاه دانشگاه های کشور در این رتبه بندی ها بسیار ارتقا یافته است.
معاون آموزشی وزارت علوم  با اشاره به راه اندازی زیست بوم فناوری در کشور، گفت: این نوع فعالیت ها کشور را در برابر تحریم ها مقاوم کرده است.
خاکی صدیق اظهار داشت: بروز بیماری کرونا در کشور برای آموزش عالی یک آزمون سخت بود که خوشبختانه دانشگاه ها به خوبی از آن عبور کردند و فعالیت های آموزشی، پژوهشی و فناورانه دانشگاه ها هیچگاه متوقف نشده است.
وی افزود: در گذشته برخی از دانشگاه ها به حوزه الکترونیکی وارد شده بودند اما با شیوع بیماری کرونا از دستاوردهای این دانشگاه ها استفاده شد و اکنون دانشگاه ها فعالیت های آموزشی خود را بر بستر مجازی پیگیری می کنند.
دکتر خاکی صدیق تاکید کرد: اکنون باید ارتقا کیفیت به عنوان توسعه آموزش عالی مورد توجه قرار گیرد.
وی ادامه داد: از چندسال گذشته موضوع ساماندهی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی در دستور کار قرار گرفت در این روند واحد آموزشی حذف نخواهد شد بلکه موضوع تجمیع و ملحق شدن مورد توجه است.
معاون آموزشی وزارت علوم خاطرنشان کرد: به روز رسانی سرفصل های درسی نیز در دستور کار وزارت علوم قرار دارد و تاکنون هزار برنامه درسی به دانشگاه ها ابلاغ شده است و مابقی نیز ابلاغ خواهد شد.
دکتر خاکی صدیق اظهار داشت: امیدواریم جامعه دانشگاهی در اولویت تزریق واکسن کرونا قرار گیرند تا بتوانیم از مهرماه شاهد برگزاری کلاس های درس به صورت حضوری باشیم.
وی گفت: این موضوع از سوی وزارت علوم و از طریق ستاد ملی کرونا در حال پیگری است.

 
رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات تاکیدکرد:
راهکارهای سنتی ارتباط صنعت و دانشگاه باید بازنگری شوند

رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه امروز دانشجویان مدل های کسب وکار طراحی می کنند، گفت: راهکارهای سنتی ارتباط صنعت و دانشگاه دیگر پاسخگو نیست و نیازمند بازنگری آن هستیم.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دکتر وحید یزدانیان در بیست و نهمین کنفرانس مهندسی برق ایران گفت: راهکارهای سنتی ارتباط صنعت و دانشگاه دیگر پاسخگو نیست و نیازمند بازنگری است.
وی افزود: دانشجویان کشور به خصوص دانشجویان رشته های فناوری ارتباطات و اطلاعات بسیار توانمند هستند و باید بستری فراهم شود تا بتوانیم از آنها در صنایع مختلف استفاده کنیم.
رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات تاکید کرد: در گذشته دانشجویان به سمت صنایع می رفتند تا اطلاعات آنها به روز شود اما اکنون باتوجه به اینکه دانشجویان از سطح علمی و فناوری بالایی برخوردارند لازم است صنایع از علم و حضور آنها بیشتر استفاده کند.
دکتر یزدانیان خاطرنشان کرد: در بخش های دولتی نیز لازم است از فارغ التحصیلان جوان استفاده شود تا بیش از گذشته بتوانیم به توسعه کمی و کیفی دست یابیم.
وی گفت: اکنون دانشجویان به حدی رسیده اند که مدل کسب و کار طراحی می کنند و براین اساس به بخش های صنعتی مشاوره می دهند.
رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات تاکید کرد: باتوجه به رشد فناوری و کارآفرینی در میان دانشجویان و دانشگاه ها لازم است راهکارهای سنتی ارتباط صنعت و دانشگاه تغییر کند چراکه این راهکارها پاسخگوی نیازهای فعلی نیست.

تصاویری از این کنفرانس را در ادامه ملاحظه کنید: