در مقیاس آزمایشگاهی؛ ساخت رگ‌هایی با قطر کم توسط محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر

 | تاریخ ارسال: 1399/3/3 | 
محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق شدند با به کار گیری فناوری نانو، زیست فناوری و با استفاده از سلولهای سازنده رگ انسان عروقی با قطر کم، در مقیاس ازمایشگاهی تولید کنند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر : «فربد تندنویس» دانش آموخته دکتری رشته مهندسی پزشکی دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلی تکنیک تهران) در خصوص پروژه خود تحت عنوان « ساخت و مشخصه یابی داربست نانو ساختار پلی یورتان ژلاتین نانولوله های کربنی برای کاربرد در مهندسی بافت عروق» گفت: طی این پروژه توانستیم جایگزین رگ را طراحی کنیم که شبیه  ساختار عروق شریانی بدن است.
وی با بیان اینکه برخی از افراد به خاطر مشکلات پلاک های چربی یا اشکال در عروق خونرسان نیاز به رگ مصنوعی دارند، بیان کرد: این رگ باید به  آن محل پیوند داده شود که اکنون برای اینکار از رگهای مصنوعی استفاده می کنند.
 به گفته وی، ما توانستیم این رگ ها را در مقیاس نانو به صورت طبیعی مشابه با خود رگ طبیعی بدن  طراحی کنیم.
وی افزود: فرق این رگ با رگ های مصنوعی این است  که همبستگی با بافت اطراف را دارد  و مانع از لخته شدن خون   به سبب داشتن سلولهای اندوتلیال در بدن افراد می شود.
تندنویس با بیان اینکه تاکنون رگ های مصنوعی توسط محققان داخلی و خارجی ساخته شده، گفت: این رگ های مصنوعی شباهتی با بدن ندارند و مشکلاتی را برای افراد به وجود می اورند.
محقق دانشگاه صنعتی امیرکبیرعنوان کرد: اما این رگ ها که طراحی کرده ایم و در مقیاس ازمایشی ساختیم در خرگوش مورد ازمایش قرار گرفته و نتایج خوبی هم داشته است.
وی با تاکید بر اینکه در ساخت این رگ از فناوری زیستی و فناوری نانو بهره بردیم خاطر نشان کرد: هر چه به سمت بیولوژیک  بودن رگ برویم بهتر است زیرا بیشتر شبیه بدن می شود.
وی افزود: این نمونه ها برای جایگزینی عروق با خطر کمتر هستند (هر چه قطر رگ کوچکتر می شود جایگزن عروقی با خطرات بیشتری در کارکردهای دراز مدت روبرو می شود).
گفتنی است استاد راهنمای این طرح دکتر حمید کشوری عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر است.