دانشگاه صنعتی امیرکبیر- اخبار دانشگاه
وداع باشکوه جامعه علمی با شادروان دکتر«جعفر میلی منفرد» در دانشگاه صنعتی امیرکبیر

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1403/3/21 | 
 

 
مراسم با شکوه تشییع پیکر استاد پیشکسوت و فقید دانشگاه صنعتی امیرکبیر شادروان دکتر «جعفر میلی منفرد» با حضور جمعی از چهره‌های جامعه علمی کشور، وزیر علوم و دانشگاهیان صنعتی امیرکبیر با شکوهی خاصی صبح روز دوشنبه ۲۱ خرداد ماه ۱۴۰۳ در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد.

در ادامه بخشی از بیانات ایراد شده توسط افراد مختلف حاضر در این مراسم را از نظر می‌گذرانید.

 
رئیس دانشگاه:
مرحوم دکتر میلی منفرد فردی منظم، با اخلاق و پرتلاش بودند

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با تاکید بر اینکه مرحوم میلی منفرد در ارتقای جایگاه دانشگاه نقش موثری داشتند، گفت: به طور کلی مرحوم دکتر میلی منفرد فردی منظم، با اخلاق و پرتلاش بودند که با دلسوزی کار افراد مختلف را پیگیری می کردند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر؛ دکتر علیرضا رهایی در مراسم تشییع پیکر مرحوم دکتر جعفر میلی منفرد استاد پیش کسوت این دانشگاه تاکید کرد: دانشگاه صنعتی امیرکبیر در این ۱۰ روز گذشته در واقع دو بار در غم از دست دادن عزیزان و اساتید گران قدر خود به سوگ نشست که یکی در هفته گذشته با وفات دکتر پرویز نورپناه استاد دانشکده مهندسی نساجی و این هفته نیز با رحلت دکتر میلی منفرد استاد دانشکده مهندسی برق این دانشگاه به سوگ نشست.
وی در ادامه تصریح کرد: آشنایی بنده با مرحوم دکتر میلی منفرد به سال ۱۹۷۶ در خارج از کشور بر می گردد. ایشان در کشور فرانسه بعد از فارغ التحصیلی از دانشگاه صنعتی امیرکبیر در یکی از موسسات و مراکز معتبر اروپایی  تحصیل خود را به پایان رساند. از همان دوره که در خارج از کشور بودند در حین تحصیل در آن موسسه با مسئولیت پذیری در فعالیت های فرهنگی شرکت داشتند.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر تاکید کرد: در سال ۱۹۸۰ بعد از اینکه تحصیل ایشان به پایان رسید  بلافاصله به کشور بازگشتند در یک ملاقات حضوری  که با ما داشتند علاقه مند بوند که ادامه فعالیت خود را در دانشگاه صنعتی امیرکبیر داشته باشند که الحمدالله این امکان فراهم شد و  به خانواده دانشگاه پیوستند.
رهایی یادآور شد: ما در اولین ماه های بعد از پیروزی انقلاب با جنگ تحمیلی مواجه شدیم و بالطبع دانشگاه ها به عنوان بخشی از کشور تحت تاثیر این موضوع قرار گرفتند. دکتر میلی منفرد ضمن اینکه فعالیت های علمی خود را داشتند در یک دوره ای  مسئولیت معاونت دفاعی دانشگاه را با هم بر عهده گرفتند در واقع این اولین سمت ایشان در سطح دانشگاه بود که به فعالیت دانشجویان برای حضور در جبهه ها و احتمال همکاری که اساتید در این زمینه داشتند، کمک می کردند.
وی ادامه داد: با تشکیل معاونت امور دفاعی دانشگاه صنعتی امیرکبیر ایشان در این موقعیت مستقر شدند و فعالیت های زیادی در این زمینه انجام دادند، به طوریکه چند دوره آموزش رزمندگان در سطح کشور را به عهده گرفتند و یک فعالیت گسترده ای در این زمینه انجام دادند.
رهایی یادآور شد: دومین مسئولیت دکتر میلی منفرد در سطح دانشگاه معاونت آموزشی این دانشگاه بود و کمک های بزرگی به منظم کردن روند آموزش در دانشگاه داشتند پس از آن به مدت دو سال هم زمان با حوزه آموزشی مسئولیت واحد تفرش را عهده دار شدند و با یک تلاش شبانه روزی این دو حوزه را مدیریت می کردند.
رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر ادامه داد: از سال ۱۳۶۹ با تحولاتی که در دولت پیش آمد ایشان وارد مسئولیت های اجرایی وزارت علوم شدند و در سمت معاونت دانشجویی این وزارت خانه بستر خدماتی در این حوزه شدند پس از آن در یک دوره سه ساله معاونت فناوری و پس از آن ریاست سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران که یک مرکز بزرگ علمی و تحقیقاتی بزرگ بود را به عهده گرفتند. پس از آن نیز در سال ۱۳۸۲ یک دوره سرپرستی وزارت علوم را عهده دار بودند که خدمات ارزشمندی را از خود بر جای گذاشتند.
رهایی افزود: مرحوم دکتر میلی منفرد در یک دوره قائم مقام وزارت علوم و مسئول معاونت طرح و توسعه آموزش عالی را عهده دار بودند. در واقع بعد از این دوره مجددا به دانشگاه بازگشتند و در دانشگاه مدتی مسئول قطب علمی مهندسی برق و گروه مکاترونیک را مدیریت کردند. در نهایت در سال ۱۳۹۹ مجدد برای یک دوره دو ساله  به واحد آموزشی وزارت علوم برگشته و بستر خدمات ارزشمندی بودند. پس از این دوره مجدد به دانشگاه برگشتند و با تقبل مسئولیت برنامه ریزی دفتر مطالعات راهبردی دانشگاه نقش موثری در به روز کردن برنامه راهبردی دانشگاه ایفا کردند و در ارتقا جایگاه دانشگاه صنعتی امیرکبیر نقش موثری داشتند.
رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر در پایان تاکید کرد: به طور کلی مرحوم دکتر میلی منفرد فردی منظم، با اخلاق و پرتلاش بودند که با دلسوزی کار افراد مختلف را پیگیری می کردند.

 
وزیر علوم:
وعده صادق نتیجه زحمت دانشگاهیان است / سعی می کنیم فرزند خلف بزرگان دانشگاه‌ها باشیم

وزیر علوم با ناکید بر اینکه وعده صادق نتیجه زحمت دانشگاهیان است، گفت: اگر امروز می بینیم کشور ما با افتخار می تواند امنیت خود را حفظ کند به دلیل توفیقات علمی و نتیجه زحمات اساتید دانشگاه و مدیران ادوار مختلف وزارت علوم است.
دکتر محمد علی زلفی گل در مراسم تشییع پیکر مرحوم دکتر میلی منفرد استاد پیش کسوت دانشگاه صنعتی امیرکبیر تاکید کرد: این دانشگاه در عرصه علمی کشور ما به خصوص در عرصه دانش موثر و تبدیل علوم به فنون جز دانشگاه های برتر کشور است و اساتید و دانشجویان این دانشگاه در هر کجا باشند افتخار آفرین هستند مرحوم میلی منفرد و سایر اساتیدی که طی این چند روز مرحوم شدند جایشان به این راحتی پر نمی شود.
وی در ادامه تصریح کرد: عزیزانی که در دوران دانشجویی با استاد میلی منفرد هم کلاس و همراه بودند وقتی از فعالیت های اجتماعی و سیاسی ایشان در دوران قبل و بعد از انقلاب در عرصه های مختلف مدیریتی تعریف می کنند، نشان می دهد مرحوم آثار موخر زیادی از خود به جا گذاشتند. جای تسلیت جدی به خانواده فهیم، فرهیخته و افتخار آفرین امیرکبیر و همچنین خانواده بزرگ آموزش عالی که  این انسان بزرگ را از دست داده است.
وزیر علوم همچنین تاکید کرد: اگر امروز می بینیم کشور ما با افتخار می تواند امنیت خود را حفظ کند به دلیل توفیقات علمی و نتیجه زحمات اساتید دانشگاه و مدیران ادوار مختلف وزارت علوم است.
وی افزود: من همیشه احساس نگرانی دارم، معتقد هستم پدری که برای فرزند خود میراثی باقی می گذارد، اگر آن فرزند خلف باشد آن میراث را اضافه و تحویل نسل بعدی می کند. زحمات مدیران وزارت علوم همان رتبه علمی کشور است و وعده صادق نتیجه زحمت دانشگاهیان است چرا که علم به انسان قدرت فرا زمینی می دهد.
زلفی گل خاطر نشان کرد: اگر میراثی را که بزرگان، مدیران ادوار سابق، روسای دانشگاه ها و وزرای قبلی به ما داده است بدون اینکه چیزی به آن اضافه و تحویل نسل های بعدی کنیم، فرزند ناخلف محسوب می شویم که نتوانستیم وظیفه خود را انجام بدهیم. ما سعی می کنیم فرزند خلفی برای اساتیدی باشیم که تمام عمرشان برکت بوده است.

 
دکتر سید احمد معتمدی:
خدمت سرلوحه فعالیت‌های دکتر میلی‌منفرد بود

عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر ضمن تسلیت به خانواده و دوستان دکتر میلی منفرد گفت: خدمت سرلوحه فعالیت هایش بود و هرگز در کارش تبعیض قائل نمی شد.
دکتر سید احمد معتمدی عضو هیات علمی دانشکده مهندسی برق  دانشگاه در مراسم تشییع پیکر دکتر میلی منفرد زمان آشنایی خود با آن مرحوم را مربوط به سال ۱۳۵۲ دانست و گفت: آشنایی ما از دوران دانشجویی در دانشکده مهندسی برق که در حال حاضر دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی امیرکبیر است، به عنوان دانشجو آغاز شد. 
وی افزود: شرایط سال‌های ۵۲ تا ۵۷ شرایط حساس از لحاظ اوج فعالیت های دانشجویی و خفقان بود که در نهایت منجر به انقلاب اسلامی شد.
معتمدی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر را از جمله دانشگاه های فعال در حوزه فعالیت دانشجویی نام برد و یادآور شد: در فرانسه نیز با ایشان بودم و در آنجا نیز تمامی گروه‌هایی که نمی خواستند انقلاب شکل بگیرد، حضور داشتند که ما شرایط بسیار دشواری در پاریس داشتیم.
عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر خاطر نشان کرد: زمانی که به ایران بازگشتیم با شرایط جنگ مواجه شدیم  و در همه شرایط نیاز کشور به رشد و پیشرفت بوده است.
معتمدی ادامه داد: نقطه مشترک همه کسانی که درباره دکتر میلی منفرد گفتند، کار، تلاش، پشتکار، بی ریایی و بدون چشمداشت بوده است. بیش از ۵۰ سال آشنایی با وی حتی یک بار درباره حق التدریس و مسایل مالی سخن نگفته بود و آنچه که محور فعالیت هایش بود، خدمت بوده است.
وی اضافه کرد: مرحوم میلی منفرد همواره سعی کرد دیانت را سرلوحه خود قرار دهد و هیچگاه در کارش تبعیضی قائل نمی شد و مهمترین خصلت ایشان خدمت بوده است.

 
معاون نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها:
تصویر ذهنی من از مرحوم دکتر میلی منفرد بر خیرخواهی، خیر اندیشی و همکاری است

معاون نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها و نماینده سابق ولی فقیه در دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به خدمات مرحوم میلی منفرد گفت: دکتر میلی منفرد به معنای واقعی یک انسان بود.
حجت الاسلا م سید مهدی میراحمدی در مراسم تشییع پیکر دکتر میلی منفرد گفت: برگزاری این مراسم برای مرحوم‌ دکتر میلی  منفرد به دلیل تصاویر خوش و خاطر انگیزی است که از ایشان داریم‌.
وی افزود: تصویر ذهنی من از مرحوم دکتر میلی منفرد بر خیرخواهی، خیر اندیشی و همکاری ایشان است و اگر یک جمله درباره ایشان بخواهم بگویم  این است که دکتر میلی منفرد یک انسان بود.
حجت الاسلام میراحمدی با اشاره به تفاوت‌های افراد، یادآور شد: برخی ها طبیعی زندگی می کنند و کنش و واکنش آنها متناسب با غرایز و شرایط است و دکتر میلی منفرد علی رغم بیماری که داشت، آنچه که از دستش برمی آمد، کوتاهی نکرد.
معاون نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها با تاکید بر اینکه ایشان برای تعالی کشور از هیچ خیراندیش کوتاهی نکرد، اضافه کرد: وی همچنین منشا خدمات زیادی بود.
وی با اشاره به اساتید مرحوم این دانشگاه تاکید کرد: این روزها، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، غم‌های سنگینی را تحمل می کند و ما امروز در کنار پیکر دکتر میلی منفرد هستیم و دعا می کنم خداوند بابت مصبیت‌هایی که ایشان تحمل کرد، بهترین پاداش‌ها را به خانواده دانشگاه صنعتی امیرکبیر عنایتش کند.
حجت الاسلام میراحمدی ادامه داد: یکی از خدمات دکتر میلی منفرد، خدمت به رزمندگان در دوران دفاع مقدس بود و این دانشگاه ۹۰ شهید تقدیم کرده است.


عکس‌ها را در ادامه ملاحظه نمائید: 

 



 
نشانی مطلب در وبگاه دانشگاه صنعتی امیرکبیر:
http://aut.ac.ir/find-1.257.17154.fa.html
برگشت به اصل مطلب