دانشگاه صنعتی امیرکبیر- اخبار دانشگاه
رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر تاکید کرد؛  دو اقدام مهم حوزه مالی و مدیریت منابع دانشگاه طی یک سال اخیر 

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1403/4/19 | 

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر به دو اقدام مهم و موثر حوزه مالی و مدیریت منابع دانشگاه طی یک سال اخیر اشاره کرد و گفت: پیگیری بودجه دانشگاه از سازمان برنامه و بودجه به همراه انتظام بخشی به حوزه مالی دانشگاه دو اقدام مهم این معاونت طی یک سال اخیر است که امیدوارم ادامه یابد.

 به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دکتر علیرضا رهائی در مراسم تکریم دکتر میلاد رضائی معاون سابق توسعه و مدیریت منابع این دانشگاه و معارفه دکتر عباس احمدی معاون جدید دانشگاه صنعتی امیرکبیر، اظهار کرد: سال گذشته وقتی اوایل شهریور که  مسئولیت دانشگاه صنعتی امیرکبیر بر عهده بنده قرار گرفت احساس من این بود که در مدیریت منابع و برخی مباحث مربوط به آن قدری مشکلاتی را به دلیل عدم حضور مسئولان مرتبط داشتیم. به طوری‌که با عدم پیگیری بسیاری از امور، با مشکلات عدیده‌ای در حوزه بودجه ۱۴۰۲ مواجه شدیم به این دلیل از دکتر رضائی دعوت کردیم معاونت توسعه و مدیریت منابع دانشگاه را بر عهده بگیرند.

وی در ادامه به مهم‌ترین فعالیت‌های انجام شده در حوزه معاونت توسعه و مدیریت منابع دانشگاه صنعتی امیرکبیر طی یک سال گذشته اشاره کرد و گفت: در این حوزه فعالیت‌های زیادی توسط دکتر رضائی انجام شد، به طوری‌که پیگیری گسترده و جدی در سازمان مدیریت در ارتقا و گرفتن بودجه‌ی بخش‌های مختلف صورت گرفت.

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر همچنین خاطر نشان کرد: روند دریافت بودجه و امکانات از سازمان برنامه و بودجه روند ساده‌ای نیست. این طور نیست فکر کنیم چون بودجه‌ی مصوبه داریم به راحتی دریافت می‌شود در حالی که هر بخش آن نیاز به پیگیری‌های جدی دارد که این امر توسط دکتر رضائی به خوبی صورت گرفت.

رهائی همچنین انسجام نظم بر وضعیت مالی دانشگاه صنعتی امیرکبیر را از دیگر اقدامات مهم این دانشگاه دانست و گفت: همه ما در دوره‌هایی در مسئولیت‌هایی کوتاه یا بلند هستیم اما شغل اصلی ما هیات علمی دانشگاه است. خوشبختانه این دوره مسئولیت در حوزه مباحث مالی و اداری دانشگاه و توسعه منابع به خوبی گذشت، شرایط نظم گرفت و وضع ما به روز شد.

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر همچنین خاطر نشان کرد: امروز درخواست کردم دکتر احمدی کمک کنند و ادامه فعالیت را برعهده بگیرند. ایشان از چهره‌های مطرح در دانشگاه هستند که هر جا بودند اعم از حوزه آموزشی و ریاست دانشکده مهندسی صنایع بسیار خوشنام عمل کرده و با خوش رویی در جهت رفع مشکلات کمک کردند. امیدواریم حضور او موجب شود نظم و نظامی که در حوزه مالی ایجاد شده ادامه یابد و ایده‌هایی جدید در این عرصه داشته باشد.

وی افزود: همه نیت‌ها خیر است و این نیت‌های خیر در روند پیشرفت کار کمک می‌کند تا در ادامه کارهای قبلی اقدامات بهتری صورت بگیرد. آنچه مسلم است و همه همکاران در آن اتفاق نظر دارند این است که ما تعلق خاطری به دانشگاه صنعتی امیرکبیر داریم و این وجه مشترک همه‌ی ما است.
این استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر تاکید کرد: همه تلاش و اهتمام ما پیشرفت دانشگاه در جنبه‌های مختلف ارتقا جایگاه در حوزه‌های علمی، فرهنگی و .... است که هر کسی در جایگاه خود تلاش خود را در این جهت انجام می‌دهد.


وی اظهار کرد: امروز صبح جلسه‌ای در حوزه‌های دفاعی داشتیم. قرار بود در حوزه هوش مصنوعی صحبت شود جمعی که در این جلسه حضور داشتند، معتقد بودند ما هر جا با این دانشگاه کار مشترکی داشتیم با روی خوش این کار به سرانجام رسیده است و متقاضی ادامه همکاری بودند. بنابراین همه این نگاه‌های مثبت به تلاش‌های همه ما برمی‌گردد که به اعتقادی که برای ارتقای جایگاه دانشگاه تلاش می‌کنیم.

وی تاکید کرد: خوشبختانه همه تلاش‌ها در حوزه‌های مالی دانشگاه اثر گذار بود وقتی ردیف‌های بودجه را با سال گذشته مقایسه کردیم عددها مطلوب‌تر و بهتر است. امیدواریم این روند ادامه داشته باشد و همکاری بین معاونت‌ها ادامه داشته باشد.


 
معاون سابق توسعه و مدیریت منابع دانشگاه صنعتی امیرکبیر تاکید کرد، 
نقدینگی بیش از دو برابری دانشگاه/پرداخت تمامی گرنت‌های اساتید و دانشجویان


معاون سابق توسعه و مدیریت منابع دانشگاه صنعتی امیرکبیر از وجود نقدینگی بیش از دو برابری دانشگاه خبر داد و گفت: امروزه در مقایسه با زمانی که مسئولیت معاونت دانشگاه را تحویل گرفتیم دو و نیم برابر نقدینگی داریم. ضمن اینکه نزدیک به ۵۰ میلیارد تومان حق التدریس و گرنت به اساتید و دانشجویان بدهکار بودیم که این بدهی صفر شد.

 دکتر میلاد رضائی در مراسم تودیع معاون سابق و جدید توسعه و مدیریت منابع این دانشگاه، به ویژگی‌های مثبت رئیس دانشگاه اشاره کرد و اظهار کرد: دکتر رهائی از لحاظ مالی مدیری بسیار پاک و سلامت هستند و به زعم من مهم‌ترین ویژگی ایشان این پاکدستی است به طوریکه بسیاری از حقوقی که می‌توانند قانوناً آن را دریافت کنند را نیز دریافت نمی‌کنند. ویژگی دوم ایشان نیز این است که ایشان بسیار پر کار هستند و تا پاسی از شب دلسوزانه کار می‌کنند.

وی در ادامه تصریح کرد: نگاه رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر به دانشگاه یک نگاه پدر به فرزند است به طوریکه حاضر هستند همه چیز خود را فدا کنند که این فرزند رشد و بالندگی داشته باشد و یک لحظه از دانشگاه غفلت نمی‌کنند.

معاون سابق توسعه و مدیریت منابع دانشگاه صنعتی امیرکبیر تاکید کرد: یکی از اقداماتی که طی یک سال در این دانشگاه انجام دادیم، تدوین قرارداد جدید تغذیه دانشجوئی بود که بر این اساس، سال گذشته مشکل جدی در حوزه غذا نداشتیم و بهترین پیمان کار تغذیه در بین دانشگاه‌های تهران را انتخاب کردیم و کیفیت غذا در وضعیت قابل قبولی بود؛ اگر چه هزینه‌ی هنگفتی داشت که حتما تدبیری برای کاهش هزینه‌ها خواهیم داشت.

دکتر رضائی همچنین خاطر نشان کرد: تغییر مکان سلف مشاهیر از دیگر اقدامات صورت گرفته در دانشگاه بود به دلیل اینکه دانشجویان دختر فضای کمتری داشتند، توانستیم با تغییر مکانی این سلف، مشکلات دانشجویان دختر را در حوزه فضای فیزیکی کاهش دهیم.
وی همچنین یادآور شد: پرداخت حق مهد کودک به کارکنان که از قوانین جوانی جمعیت بود، افزایش دو برابری کمک هزینه‌ی غذای کارکنان، پرداخت کمک هزینه غذای نیروهای شرکتی، پرداخت مزایای مناسبتی که در نتیجه آن هر یک از همکاران در یک سال اخیر، به طور متوسط حدود ۱۲ میلیون تومان دریافت کردند، از مهم‌ترین اقدامات صورت گرفته در حوزه معاونت توسعه و مدیریت منابع دانشگاه بود که طی یک سال انجام شد.


 وی همچنین پرداخت حق مسکن در دانشگاه صنعتی امیرکبیر را از دیگر اقدامات انجام شده در حوزه معاونت توسعه و مدیریت منابع دانشگاه عنوان کرد و افزود: بر اساس قانون، دستگاه‌ها الزامی برای پرداخت آن نداشتند؛ اما ما در دانشگاه صنعتی امیرکبیر از بهمن به طور متوسط ماهیانه، مبلغ دو میلیون تومان برای همه کارکنان و اعضای محترم هیات علمی پرداخت کردیم که یک میلیون و دویست برای خود فرد، ۵۰۰ هزار تومان به عنوان عائله‌مندی و ۴۰۰ هزار تومان نیز برای هر فرزند پرداخت کردیم. دکتر رضائی همچنین اظهار کرد: در مورد تعویق بازنشستگی کارکنان دانشگاه، بعضاً عدالت برقرار نبود. ما آیین نامه داخلی تدوین کردیم در صورت موافقت مدیر واحد، هر فرد حداکثر شش ماه می تواند از آن استفاده کند و هیچ فردی هم حق استفاده بیشتر از این مدت را ندارد.

این استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر در خصوص نسبت کارمند به دانشجو در دانشگاه نیز گفت: استاندارد بین الملل این است که به ازای هر صد دانشجو باید ۴ کارمند داشته باشیم. در دانشگاه ما این نسبت ۱/۸ بود و امروزه به ۸/۷ رسیده‌ایم.

رضائی همچنین به مذاکرات فشرده با سازمان برنامه و بودجه اشاره کرد و یادآور شد: طی یک سال گذشته، ۱۵ بار به این سازمان مراجعه کردم با مذاکره، صحبت و پیگیری بودجه دانشگاه را دریافت کردیم و امروزه در مقایسه با زمانی که مدیریت دانشگاه را تحویل گرفتیم، حدود دو نیم برابر نقدینگی داریم. ضمن اینکه ما نزدیک به ۵۰ میلیارد تومان حق التدریس و گرنت به اساتید و دانشجویان از قبل بدهکار بودیم که این بدهی صفر شد و گرنت پژوهشی سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ به دانشجویان و اساتید پرداخت شده است.

هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر همچنین در مورد پروژه‌های عمرانی دو  دانشکده مهندسی شیمی و مدیریت اظهار کرد: امروزه نزدیک ۳۷ میلیارد تومان از اوراق خزانه‌داری که برای این دو پروژه دریافت کرده بودیم، باقی مانده است که می‌تواند ادامه این دو پروژه را تسریع کند.

رضائی در مورد تصویب بودجه در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: در گذشته برخی نمایندگان دستگاه‌ها با لابی‌گری،  بودجه‌ی تصویبی بیشتری دریافت می‌کردند. اما در دولت سیزدهم، شهید رئیسی سقف بودجه را برای سال ۱۴۰۳ بستند و لذا کسی نتوانست با لابی‌گری بودجه بیشتری بگیرد، اگر چه دانشگاه ما علی الظاهر در این زمینه متضرر شد، اما در مجموع این سیاست برای کل کشور خوب است و باعث کاهش کسری بودجه و در نتیجه کاهش تورم ناشی از آن خواهد شد.

رضائی افزود: طی این مدت ساختار پردیس‌ها که نارضایتی عمومی به همراه داشت، به ساختار دانشکده‌ای برگشت و  دو ماهی است احکام معاونین و مدیران دانشکده‌ها زده شده و یک سری پست‌ها نظیر کارشناس مسئول‌ها نیز به داخل دانشکده‌ها اضافه خواهد شد.

در حوزه آموزشی نیز طی دو ماه ابتدائی مسئولیت با کمک همکارانی در کارگروه آموزش مهندسی، از هر ۱۸ دانشکده بازدید کردیم  و ۲ میلیارد تومان برای بازسازی کلاس‌ها پرداخت شد.

معاون سابق توسعه و مدیریت منابع دانشگاه صنعتی امیرکبیر تاکید کرد: در این مدت یک سری کارهای سلبی نیز انجام دادیم. به طور مثال جلوی انجام برخی پروژه‌های حوزه انفورماتیک و عمرانی را گرفتیم. مثلا پروژه الکترونیکی شدن فرآیندها کارایی چندانی نداشت اما بودجه بسیار بالای ۳/۴ میلیارد تومانی دریافت شده بود. امروزه اساتید پروتال دو را دیده‌ند. کل این پروژه تنها ۶۰۰ میلیون دریافت کرده و بودجه نهایی آن یک و نیم میلیارد تومان است و کار شفافی در این زمینه صورت گرفت که هم ناظر دارد و هم قرارداد معین.

این هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر اظهار کرد: نصب کنتورهای هوشمند برق و تعویض و نصب شیرآلات هوشمند آب در داخل دانشکده‌ها که باعث کاهش مصرف آب دانشگاه شد، از دیگر کارهایی است که توانستیم در سال گذشته در دانشگاه صنعتی امیرکبیر انجام دهیم.

رضائی اظهار کرد: بودجه تعمیرات و تجهیزات دانشگاه هم در این مدت افزایش یافت به طوریکه توانستیم این بودجه را از سازمان برنامه و بودجه زنده کنیم و بیشتر از میزان مصوب بودجه تعمیرات دریافت کردیم. این بودجه برای تعمیر دستگاه‌ها و خرید تعداد محدودی دستگاه در آزمایشگاه‌ها/گارگاه‌ها به طور مستقیم به دانشکده‌ها اختصاص یافت.

معاون سابق توسعه و مدیریت منابع دانشگاه صنعتی امیرکبیر در پایان با بیان اینکه برای نخستین بار در سال ۱۴۰۳، احکام کارگزینی تمام کارکنان و اعضای محترم هیات علمی در همان فروردین ماه صادر و افزایش حقوق‌ها اعمال شد، گفت: طی این مدت راه اندازی مهد کودک دانشگاه نیز بحمدلله به ثمر نشست. ضمن اینکه حساب هدایای دانشگاه نیز افزایش یافت و حدود ۱۳ تا ۱۴ میلیارد تومان به دانشگاه برگشت.

 
برنامه معاون جدید دانشگاه صنعتی امیرکبیر در اجرای بهتر برنامه‌ها
 

معاون توسعه و مدیریت منابع دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: تلاش می‌شود در حوزه مالی عملکرد بهتری صورت گیرد تا کارهای دانشگاه با تسهیل‌گری بهتری اجرایی شود.

دکتر عباس احمدی در مراسم تودیع و معارفه معاون توسعه و مدیریت دانشگاه، با قدردانی از زحمات دکتر رضائی معاون سابق توسعه و مدیریت منابع دانشگاه، افزود: زمانی که پیشنهاد واگذاری این سمت از سوی ریاست دانشگاه به من اعلام شد، دو مورد را مد نظر داشتم که یکی از آنها رفاقت من با دکتر رضائی بود.

وی با بیان اینکه از وجود و تجربیات ارزشمند دکتر رضائی در پیشبرد برنامه‌ها استفاده خواهیم کرد، ادامه داد: موضوع دیگر این است که ذات فعالیت‌های من آموزشی است و با حسن ظن ریاست دانشگاه، این مسئولیت به من واگذار شد و امیدوارم که بتوانم سربلند از این مسئولیت فارغ شوم.
دکتر احمدی ابراز امیدواری کرد که با همکاری سایر کارکنان، بتوانیم در راستای اهداف دانشگاه گام برداریم.


معاون توسعه و مدیریت دانشگاه صنعتی امیرکبیر خاطرنشان کرد: سالی که گذشت سال دشواری از نظر منابع مالی بود و وضعیت اقتصادی خوبی حاکم نبود، ولی عملکرد خوبی در حوزه مالی داشتیم و ما تلاش می‌کنیم که عملکرد بهتری داشته باشیم تا کارها با چابکی بیشتری اجرائی شود.
وی اضافه کرد: سر لوحه کار من اقداماتی است که در حکم من به امضاء دکتر رهائی تاکید شده است.

 
نشانی مطلب در وبگاه دانشگاه صنعتی امیرکبیر:
http://aut.ac.ir/find-1.257.17436.fa.html
برگشت به اصل مطلب