دانشگاه صنعتی امیرکبیر- اخبار دانشگاه
معاون فناوری وزیر علوم در مراسم معارفه رییس پارک دانشگاه صنعتی امیرکبیر مطرح کرد: پارک‌ها به سمت ایجاد پردیس مشترک بروند/تسهیلات برای استخدام در پارک‌ها

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1401/6/16 | 

معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اعلام کرد: بر اساس آیین نامه حمایت از تولید دانش بنیان و اشتغال‌آفرین اجازه استخدام ۳۰۰ نیرو برای پارکهای علم و فناوری داده شده و کارمندان پارک مشمول معافیت مالیاتی می‌شوند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر: دکتر علی خیرالدین در مراسم تکریم و معارفه رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر، این پارک را از پارک‌های نوپای کشور دانست که مجوز آن در خرداد ماه سال ۱۴۰۰ از سوی شورای گسترش صادر شد.
دکتر خیرالدین با اشاره به دستاوردهای دانشگاه صنعتی امیرکبیر در حوزه‌های مختلف چون هوافضا و ساخت پلتفرم هواپیمای ۷۲ نفره، گفت: در حال حاضر ۳۰ شرکت دانش‌بنیان در پارک دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانش بنیان هستند که این تعداد باید اضافه شود.
وی گفت: روسای پارک‌ها، پارکبان نیستند و وظیفه آنها این است که بخش خصوصی را وارد حوزه توسعه فناوری کنند و با به کارگیری پتانسیل‌های بکر ، پردیس‌های مشترک تاسیس کنند.
دکتر خیرالدین با اشاره به ایجاد پردیس‌های علم ‌و فناوری مشترک در دانشگاه‌ها یادآور شد: پیشنهاد می‌شود پارک دانشگاه صنعتی امیرکبیر با همکاری یکی از پژوهشگاه ها اقدام به راه اندازی پردیس های مشترک کند.
معاون فناوری وزیر علوم اظهار کرد: طبق ماده ۱۴ قانون جهش تولید دانش بنیان به دانشگاه ها و پارک های علم و فناوری اجازه داده شده است سازمان های توسعه و سرمایه گذاری راه اندازی کنند.
دکترخیرالدین، با تاکید بر اینکه تشکیلات پارک‌ها باید مورد توجه قرار گیرد، یادآور شد: اینکه پارک‌ها ذیل ریاست دانشگاه باشند یا معاونت پژوهش و فناوری، در اختیار دانشگاه ها است؛ ولی انتظار داریم پارک‌ها در حد معاون دانشگاه‌ها دیده شوند.
معاون وزیر علوم با اشاره به پهنه های نوآوری افزود: ایجاد چنین پهنه هایی در اطراف دانشگاه صنعتی امیرکبیر با توجه به زیست بوم آن شدنی است.
وی با اشاره به تدوین دو آیین نامه قانون جهش تولید دانش بنیان گفت: یکی از آن آیین نامه حمایت از تولید دانش بنیان و اشتغال‌آفرین است که طبق آن اجازه استخدام ۳۰۰ نیرو برای پارکها داده شده و کارمندان پارک مشمول معافیت مالیاتی می‌شوند. دومین آیین نامه قانون جهش دانش بنیان است.
دکتر سید حسن قدسی پور نیز در این در مراسم گفت: جمهوری اسلامی ایران تقریبا از دهه ۸۰ بر روی توسعه تبدیل ایده به محصول و ایجاد سازمان هایی که بتوانند در این زمینه فعال باشند، به صورت جدی وارد شد ضمن آنکه سرمایه گذاری های جدی در این حوزه داشته است.
وی افزود: در ابتدا تصور بر این بود که اگر فردی اختراع داشت و موفق به فروش آن شده باشد، حمایتی برای حفظ و نگهداری این دستاوردها صورت نمی گرفت ولی این رویکرد شکست خورد و بسیاری از کشورها به سمت ایجاد سازمان هایی برای حمایت از ایده ها و محصولات رفتند و ایران نیز یکی از کشورهای پیشرو در این حوزه است و پرونده خوبی در این حوزه دارد.
دکتر قدسی پور، ایجاد پارک های علم و فناوری در اکثر دانشگاه ها و استان های کشور را از جمله موفقیت کشور در توسعه سازمان های حمایتی در حوزه فناوری در کشور عنوان کرد و یادآور شد: در دانشگاه صنعتی امیرکبیر در حال حاضر ۳۲۰ شرکت و واحد فناور مشغول به فعالیت هستند ضمن آنکه صندوق پژوهش و فناوری این دانشگاه راه اندازی شده است.
دکتر سیدرضا غفاریان معاون پژوهشی دانشگاه صنعتی امیرکبیر نیز در سخنان کوتاهی خاطر نشان کرد: برنامه کلان دانشگاه این است که پارک دانشگاه تبدیل به قلب دانشگاه شود و رسیدن به این امر برنامه خاصی را می طلبد
دکترسید فرهنگ فصیحی رییس جدید پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر در این مراسم گفت: یکی از برنامه هایی که در این پارک مد نظر داریم، تکمیل زیرساخت های ساخت آن است.
وی افزود: با توجه به اینکه دانشگاه در شهر است باید ظرفیت پارک های علم و فناوری با کمک و مشارکت بخش های خصوصی را توسعه دهیم و پردیس های مشترکی را شکل دهیم.
رییس پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر اضافه کرد: ما در صدد هستیم با کمک معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم فضای مشترکی را با پژوهشگاه‌ها ایجاد کنیم که قابلیت کار پارک افزایش یابد.
وی ادامه داد:توسعه شاخص های عملکردی پارک، توانمندسازی مراکز کارآفرینی و  نوآوری دانشگاه، توسعه پردیس های مشترک و... را در دستور کار داریم که به انجام برسانیم.
وی با بیان اینکه آزمایشگاه و کارگاه های این پارک قابلیت توسعه دارند و قرار است با تامین بودجه از بخش خصوصی آنرا تکمیل کنیم، ادامه داد:بنا داریم تعداد شرکتهای فناور را افزایش دهیم وفرایند انتقال واحد فناور را تقویت کنیم.
دکترفصیحی افزود: کمک به واحد‌های فناور برای ارتقا کیفیت محصولات و خدمات آنها از دیگر برنامه ها در این پارک است.
رییس پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر خاطر نشان کرد: در صدد هستیم از مهرماه با سازمان ها هماهنگ باشیم که نیازهای خود را مطرح کنند تا واحد‌های فناور پارک با طرح مسئله نیازهایشان را برطرف کنند.
دکتر علی نیک بخت رییس سابق پارک نیز در این مراسم با ارائه گزارشی درباره اقدامات پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: توسعه حوزه نوآوری وفناوری از سالهای۹۲_۹۳ هدف گذاری شده و زیرساخت های لازم در راستای حمایت از واحدهای فناور و شرکت های دانش بنیان و تامین فضای کاری و اداری، ارائه خدمات آزمایشگاهی و کارگاهی، ارائه خدمات آموزشی و مشاوره و تامین مالی برای توسعه محصول داده شده است و در سال ۱۴۰۰ مجوز پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر صادر شده است .
وی با بیان اینکه ارائه خدمات حرفه ای برای تجاری سازی محصولات و خدمات به شرکتها و تیم های تابعه پارک علم و فناوری دانشگاه صورت گرفته گفت: بدین واسطه دستاوردهای پژوهشی و فناورانه تیم های تحقیقاتی دانشگاه سمت و سوی تجاری شدن گرفته اند.
 رییس سابق پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان اینکه حمایت از تیم های تحقیقاتی متشکل از اعضای هیئت علمی، دانشجویان و حتی کارکنان دانشگاه که محصول یا ایده ای با قابلیت تجاری سازی بوده یکی از ارکان فعالیت پارک بوده است افزود: در این راستا خدمات حرفه ای برای تبدیل ایده به محصول از سوی پارک ارائه شده و توسعه این خدمات نیز در برنامه دانشگاه می باشد.
وی با بیان اینکه سعی کردیم زیرساخت منعطفی برای افرادی که ایده و محصول نوآورانه یا دانش محور دارند فراهم کنیم خاطر نشان کرد: از سال ۹۳ توسعه زیرساخت حوزه نوآوری و فناوری دانشگاه شکل گرفته است به گونه ای که در حال حاضر حدود ۱۴ هزار متر فضا در اختیار واحد‌های فناوری تیم های استارتاپی و شرکتهای دانش بنیان قرار دادیم.
وی با اشاره به نتیجه حمایت‌های پارک از واحد‌های فناور گفت:در حال حاضر ۲۰۵ شرکت عضو پارک شده اند ادامه داد: کارکنان این شرکتها بیش از پنجاه درصد مدارک بالاتر از کارشناسی دارند و بر اساس آخرین آماری که به دست آورده ایم در سال ۹۹ ،۴۱۶ محصول و خدمت دانش محور با سطح فناوری بالا توسط واحد های فناور پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر به تولید رسیده و تجاری شده اند.
وی با اشاره به مشکلات راه اندازی و اخذ مجوزهای پارک این دانشگاه گفت: با تمام دشواری هایی که بود مجوز این پارک اخذ شد و مدیریت دانشگاه در این مسیر همراه بود.
به گفته دکتر نیک بخت، هدف غایی این پارک نقش آفرینی موثر در اکوسیستم نوآوری و فناوری کشور در راستای توسعه پایدار کشور و به تبع آن توسعه  پایدار دانشگاه می باشد.
وی با بیان اینکه برج فناوری شماره ۱ حدود هشت هزار متر مربع است که واحدهای فناور در آن مشغول تحقیقات هستند و برج شماره ۲ پارک علم و فناوری در خیابان ولیعصر با زیر بنایی برابر با ۲۲۵۵ از سال ۱۴۰۰ فعالیت خود را آغاز کرده است.
وی اضافه کرد: برج فناوری شماره ۳ با استقرار ۱۰ شرکت دانش‌بنیان و زیربنایی بیش از ۱۱۰۰ متر از سال ۹۶ شروع به کار کرده است.
 وی در خصوص برج فناوری شماره ۴ که زیربنای ۵۵۰۰ متر مربع است گفت: این برج دارای ۸ طبقه بوده و تا پایان ۱۴۰۱ به بهره برداری می‌رسد. در این برج ۴۸ شرکت دانش بنیان می توانند مستقر شوند.
وی در خصوص مجموعه تولیدی و اداره واقع در شهریار گفت: این مجموعه زمینی به مساحت ۳ هزار هکتار بوده که در راستای تامین فضای مناسب تولید برای شرکت های دانش بنیان راه اندازی شده است.
نشانی مطلب در وبگاه دانشگاه صنعتی امیرکبیر:
http://aut.ac.ir/find-1.257.12532.fa.html
برگشت به اصل مطلب