دانشگاه صنعتی امیرکبیر- اخبار دانشگاه
با پیام وزیر علوم؛ دومین دوره جایزه ملی لجستیک و زنجیره تامین برگزار شد

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1400/3/12 | 


دومین دوره جایزه ملی لجستیک و زنجیره تامین با هدف ترویج و فرهنگ‌سازی مباحث تخصصی لجستیک و زنجیره تامین در حوزه تولید و خدمات کشور در دانشگاه صنعتی امیرکبیر دوازدهم خرداد ماه ۱۴۰۰ با پیام دکتر «غلامی» وزیر علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دکتر بهروز کریمی رئیس پردیس مدیریت و مهندسی صنایع دانشگاه صنعتی امیرکبیر در این مراسم گفت: اقدامات برای راه اندازی جایزه ملی لجستیک و زنجیره تامین از سال ۹۶ آغاز شد که براساس یک مدل تعالی اولین دوره این جایزه در سال ۹۸ برگزار شد.
وی افزود: در سال ۹۹ به دلیل شیوع بیماری کرونا اجرای این جایزه به تعویق افتاد و اکنون دومین دوره این جایزه در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد.
رئیس پردیس مدیریت و مهندسی صنایع دانشگاه امیرکبیر با بیان اینکه موضوع لجستیک و زنجیره تامین یکی از محورهای توانمند سازی زنجیره تامین است، تاکید کرد: متاسفانه زیرساخت های لجستیکی کشور و بحث های نرم افزاری آن در کشور به خوبی توسعه نیافته است و این امر باعث شده که هرساله هزینه های زیادی برای زنجیره تامین صرف کنیم.
دکتر کریمی خاطرنشان کرد: لازم است دانشگاه ها فرهنگ سازی کنند تا توجه به موضوع لجستیک و زنجیره تامین در کشور افزایش یابد.  
وی عنوان کرد: در دومین دوره برگزاری جایزه ملی لجستیک و زنجیره تامین تمرکز بر کیفی سازی وارتقا کیفی جایزه بود که تا حد زیادی به آن دست یافتیم و این امر در سال های آینده نیز دنبال می شود.

 
وزیر علوم در پیامی تاکید کرد:
انتقال دانش و فناوری حوزه لجستیک از دانشگاه ها و مراکز پژوهشی به حوزه های تجاری

وزیر علوم با بیان اینکه حوزه لجستیک و زنجیره تامین یکی از بسترهای موفقیت ساز در دنیا بشمار می رود، گفت: دانشگاه ها و مراکز پژوهشی کشور تلاش بسیاری کرده اند تا دانش و فناوری حوزه لجستیک و زنجیره تامین در خدمت حوزه های تجاری قرار گیرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دکتر منصور غلامی در پیامی به دومین دوره جایزه ملی لجستیک و زنجیره تامین گفت: حوزه لجستیک و زنجیره تامین به عنوان یکی از بسترهای موفقیت ساز در دنیا رشد پیدا کرده است .
وی افزود: امروزه رقابت شرکت ها و بنگاه های تجاری تنها براساس معیارهای کیفی صورت نمی گیرد بلکه زنجیره تامین هم یکی از عوامل و فاکتورهای تاثیرگذار آن است.
وزیر علوم خاطرنشان کرد: در حوزه علم و فناوری تلاش زیادی صورت گرفته که با ایجاد تخصص در حوزه لجستیک و زنجیره تامین فناوری و دانش مرتبط در خدمت حوزه های تجاری قرار گیرد.
دکتر غلامی تاکید کرد: دانشگاه ها و مراکز علمی به لحاظ تحقیقات و تربیت نیروی انسانی می توانند در حوزه لجستیک و زنجیره تامین نقش داشته باشند.
وی عنوان کرد: متخصصان و دست اندرکاران مرتبط با حوزه لجستیک و زنجیره تامین باید تلاش کنند تا ارزش های نهفته این حوزه در سازمان های مختلف نهادینه شود.
وزیر علوم گفت: وزارت علوم آمادگی دارد که تعامل خود را با نهادهای سیاستگذار ی از طریق جایزه ملی لجستیک و زنجیره تامین ادامه دهد و از این طریق مشوق استعدادهای جوان و خلاق این حوزه باشد.

 
نماینده مجلس شورای اسلامی تاکید کرد:
جامعه دانشگاهی پشنهادات خود برای بودجه ۱۴۰۱ را به مجلس ارائه کنند

نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: از جامعه دانشگاهی درخواست داریم نظرات و پیشنهادات خود را برای بودجه سال ۱۴۰۱ به مجلس اعلام کنند تا بودجه ریزی این مراکز عملیاتی تدوین شود.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دکتر اقبال شاکری در دومین دوره جایزه ملی لجستیک و زنجیره تامین گفت: مجلس شورای اسلامی به موضوع شرکت های دانش بنیان ورود کرده و این رویه ادامه خواهد داشت.
وی افزود: لایحه حمایت از تولیدات شرکت های دانش بنیان در مجلس تصویب شده است که برای این امر ردیف های بودجه ای بسیار خوبی دیده شده است. همچنین براساس این لایحه حمایت های بسیار خوبی از شرکت های دانش بنیان انجام خواهد شد.
نماینده مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: مجلس شورای اسلامی در ردیف ها و تبصره های بودجه ای اصلاحات را به سمت دانشگاه ها، مراکز پژوهشی و شرکت های دانش بنیان سوق داده تا از این طریق بتوانیم از این بخش ها حمایت کنیم.
دکتر شاکری خاطرنشان کرد: از جامعه دانشگاهی درخواست داریم نظرات و پیشنهادات خود را برای بودجه سال ۱۴۰۱ به مجلس اعلام کنند تا این موضوعات محور کار فعالیت های بودجه ای مجلس قرار گیرد.
وی درخصوص جایزه لجستیک و زنجیره تامین نیز گفت: این جایزه مدل جدیدی را در کشور گسترش می دهد و باتوجه به اینکه شرکت ها با حضور در این جایزه می توانند ارزیابی شوند بنابراین زمینه فرق نقاط ضعف شرکت ها فراهم می شود.
نماینده مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: برگزاری جایره لجستیک و زنجیره تامین کار بسیار ارزنده و مهمی است و شرکت ها با حضور در این جایزه خود را در معرض ارزیابی علمی قرار خواهند داد.

 
رئیس دانشگاه خبرداد:
برگزاری دوره های کارورزی در دانشگاه صنعتی امیرکبیر

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان اینکه برگزاری دوره های کارورزی در برخی دانشکده های این دانشگاه آغاز شده است، گفت: براساس این طرح دانشجویان یک سال تحصیل خود را در صنعت می گذرانند که این روند کمک می کند تا دانشجویان بعد از فارغ التحصیلی سریعتر جذب صنعت شوند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دکتر سید احمد معتمدی در دومین دوره جایزه ملی لجستیک و زنجیره تامین گفت: فعالیت های دانشگاه براساس برنامه راهبردی انجام می شود و این امر موجب خواهد شد تا زیرساخت های دانشگاه را تقویت کنیم.
وی افزود: براساس برنامه راهبردی دانشگاه سعی داریم فعالیت دانشگاه صنعتی امیرکبیر براساس تقاضای موجود در کشور شکل گیرد تا فارغ التحصیلان این دانشگاه راحت تر جذب بازار کار شوند.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر خاطرنشان کرد: براساس برنامه راهبردی ارتقا دانشگاه صنعتی امیرکبیر به دانشگاه نسل سوم یک اصل است بنابراین تمام فعالیت های دانشگاه در راستای این هدف برنامه ریزی شده است.
دکتر معتمدی گفت: با رسیدن به دانشگاه نسل سوم قادر خواهیم بود نقش آفرینی بیشتری در جامعه داشته باشیم.
وی تاکید کرد: در این راستا برنامه های درسی مورد بازنگری قرار گرفت تا برنامه های درسی تقاضا محور و کاربردی تر باشند.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: موضوع کارورزی دانشجویان مورد توجه قرار گرفته است براساس آن دانشجویان می توانند یک سال از دوره تحصیل خود را در صنعت حضور یابند.
دکتر معتمدی عنوان کرد: دوره کارورزی اجباری نیست اما پیش بینی می شود که این دوره از سوی دانشجویان مورد استقبال قرار گیرد.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: تقویت نوآوری در دانشگاه دیگر شاخص برنامه راهبردی دانشگاه است که در این راستا تعداد شرکت های دانش بنیان دانشگاه از ۱۳ شرکت به بیش از ۳۲۰ شرکت افزایش یافته است.
دکتر معتمدی اظهار داشت: همچنین مراکز نوآوری تخصصی نیز در ۹ دانشکده این دانشگاه راه اندازی شده است که امیدواریم به زودی در تمامی دانشکده های دانشگاه مراکز نوآوری راه اندازی کنیم.

 
معاون پژوهش و فناوری وزارت صمت خبرداد:
تعیین ۵ هزار پروژه تحقیقاتی در سامانه تاپ وزارت صمت

معاون پژوهش و فناوری وزارت صمت گفت: در سامانه تاپ این وزارتخانه ۱۴ هزار واحد صنعتی ثبت نام کردند که براساس آن ۵ هزار پروژه تعیین شده که می تواند از طریق دانشگاه ها مسائل صنعت رفع شود.
 دکتر قبادیان در دومین دوره جایزه ملی لجستیک و زنجیره تامین گفت: در سامانه تاپ این وزارتخانه ۱۴ هزار واحد صنعتی ثبت نام کردند که براساس اعلام این واحدها ۵ هزار پروژه تدوین شده که دانشگاه ها می توانند با اجرای این پروژه ها نیازهای صنعت را رفع کنند.
وی افزود: این پروژه ها می تواند مبنای تدوین پایان نامه های دانشگاهی قرار گیرد. همچنین دانشگاه ها با ایجاد کنسرسیوم هایی می توانند این پروژه ها را انجام دهند.
دکتر قبادیان عنوان کرد: براساس سند چشم اندازی باید ۴ درصد تولید ناخالص کشور به امر تحقیق و توسعه اخصاص یابد که این امر محقق نشده است.

رئیس سازمان ملی بهره وری ایران خبرداد:
شبکه ملی بهره وری راه اندازی شد

رئیس سازمان ملی بهره وری ایران با اشاره به راه اندازی شبکه ملی بهره وروی گفت: در این شبکه تمامی ذی نفعان از جمله دانشگاه ها و مراکز پژوهشی حضور دارند تا شاهد فارغ التحصیلان دانشگاهی با ظرفیت بهره وری باشیم.

مهندس فاطمه پهلوانی در دومین دوره جایزه ملی لجستیک و زنجیره تامین گفت: بهره وری وظیفه ذاتی تمامی آحاد جامعه به خصوص مدیران و کارشناسان است.
وی با بیان اینکه بهره وری مهم ترین جز تشکیل دهنده رشد اقتصادی یک کشور بشمار می رود، افزود: دانشگاه ها باید به نحوی برنامه ریزی کنند تا بتوانند نیروی انسانی با قابلیت بهره وری تربیت کنند.
رئیس سازمان ملی بهره وری ایران خاطرنشان کرد: برای یک اقتصاد و جامعه توانمند مهم ترین ویژگی بهره ورانه اندیشیدن و بهره ورانه عمل کردن است.
پهلوانی اظهار داشت: توانمندی بهره وری باید در تمامی فارغ التحصیلان دانشگاهی وجود داشته باشد و این قابلیت نباید تنها مربوط به یک رشته خاص شود.
رئیس سازمان ملی بهره وری ایران تاکید کرد: دستگاه های اجرایی که متولی راهبری اقتصادی کشور هستند باید برای موضوع بهره وری برنامه عملیاتی داشته باشند.
پهلوانی عنوان کرد: شبکه ملی بهره وری در این سازمان راه اندازی شده است که تمامی ذی نفعان به خصوص دانشگاه ها و مراکز پژوهشی نیز باید در این شبکه ملی حضور داشته باشند.

مدیرکل ترانزیت، لجستیک و توافقنامه های سازمان بنادر و دریانوردی:
تاخیر حوزه لجستیک حمل و نقل دریایی و بندری با نوآوری و فناوری رفع می شود

مدیرکل ترانزیت، لجستیک و توافقنامه های سازمان بنادر و دریانوردی گفت: کشور در حوزه لجستیک حمل و نقل و حمل و نقل دریایی و بندری حدود ۲۵ سال تاخیر دارد که با استفاده از نوآوری ها و فناوری ها می توانیم این تاخیر را برطرف کنیم.

 دکتر خسرو سرایی در دومین دوره جایزه ملی لجستیک و زنجیره تامین گفت: ما از سوی صنعت سال ها است که علاقه داریم از ظرفیت دانشگاه ها استفاده کنیم.
وی افزود: کشور در حوزه لجستیک حمل و نقل و حمل و نقل دریایی و بندری حدود ۲۵ سال تاخیر دارد که با استفاده از نوآوری ها و فناوری ها می توانیم این تاخیر را برطرف کنیم.
مدیرکل ترانزیت، لجستیک و توافقنامه های سازمان بنادر و دریانوردی اظهار داشت:  اکنون تمامی مسئولان دولتی و نمایندگان مجلس به این امر واقف شدند که لجستیک می تواند بسیاری از مشکلات کشور به خصوص مشکلات اقتصادی را حل کند.
دکتر سرایی با بیان اینکه لجستیک حمل و نقل بدون تعامل در تجارت و زنجیره تامین شکل نمی گیرد، تاکید کرد: لجستیک آخرین حقله رقابت پذیری است.

عکس ها را در ادامه ملاحظه نمائید: 

 

 

 




 
 









نشانی مطلب در وبگاه دانشگاه صنعتی امیرکبیر:
http://aut.ac.ir/find-1.257.7968.fa.html
برگشت به اصل مطلب