دانشگاه صنعتی امیرکبیر- تازه‌های نشر
چاپ کتاب

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1399/10/23 | 
به گزارش روابط عمومی جهاد‏دانشگاهی واحد صنعتی امیرکبیر، کتاب " مواد رنگزای آلی تولید آزمایشگاهی و صنعتی " تألیف پروفسور کمال الدین قرنجیگ، در انتشارات جهاددانشگاهی واحد صنعتی امیرکبیر به چاپ رسید.
در پیشگفتار این کتاب آمده است:
" این موضوع کاملاً روشن است که مواد رنگزای سنتزی در صنعت نساجی بیشترین میزان مصرف را دارند ولی مواد رنگزا کاربردهای دیگری از جمله استفاده از آنها در عکاسی رنگی، الکتروفتوگرافی، لیزر، بلور‌های مایع، سلول‌های خورشیدی، غذا، دارو، بافت شناسی، زیستی و غیره را نیز دارند که از اهمیت ویژه‌ای برخوردار می‌باشند. برای مثال از برخی از مواد رنگزا برای تشخیص بیماری و از برخی دیگر برای درمان سرطان استفاده می‌شود و روز به روز به کشفیات جدیدتری از خواص مواد رنگزا می‌رسند و یا مواد رنگزا با ساختارهای جدیدتر، با کیفیت مطلوب‌تر و خواص ویژه ساخته می‌شوند. بر اساس آمارهای گمرک جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۹۷ با ارزش چهارصد میلیون دلار ارز به منظور واردات مواد رنگی پر مصرف مورد نیاز برای بخش‌های مختلف صنعت مانند نساجی، پوشش و رنگ­های صنعتی از کشور خارج می‌شود، با این حال خلا عظیمی ناشی از نیاز به تولید مواد واسطه و رنگزا که ابعاد وسیعی از نظر کاربردی در ایران دارند، احساس می‌شود. همان‌طور که می‌دانیم نفت و زغال سنگ به عنوان مواد خام برای ساخت مواد اولیه، مواد واسطه و مواد رنگزای آلی به کار می‌روند و کشور ما نیز از این نظر منابعی غنی دارد. با این حال فقط تعداد کمی کارخانه‌های رنگ‌سازی که تعداد آن‌ها شاید از شمار انگشتان دست فراتر نمی‌رود، وجود دارد و به همین دلیل نمی‌توانند پاسخگوی کل نیازهای داخلی مواد رنگزا باشند.
هدف از نگارش این کتاب، ارائه روش­های کاربردی، آزمایشگاهی و صنعتی تهیه مواد رنگزا است. با توجه به اینکه در زمینه تولید مواد رنگزای آلی کتاب‌ها و مراجع فارسی کمی وجود دارد؛ امیدواریم که کتاب حاضر بتواند بخشی از نیازهای دانشجویان، اساتید، متخصصین رنگ و بخش صنعت رنگ کشورمان را فراهم نماید. کتاب حاضر در پانزده فصل مختلف نوشته شده است و امیدواریم این کتاب در جهت تحقق و ارتقا جایگاه رشته رنگ و صنایع مرتبط قدم موثری برداشته باشد.."
شایان ذکر است این کتاب در ۳۳۶ صفحه، در تیراژ ۲۰۰ نسخه و به قیمت ۵۴۰ هزار ریال به بازار کتاب عرضه شده است.
علاقمندان می توانند کتاب مذکور را از طریق فروشگاه و نمایشگاه دائمی انتشارات جهاددانشگاهی امیرکبیر واقع در خیابان حافظ جنب درب اصلی دانشگاه و یا فروشگاه اینترنتی انتشارات به آدرس jdamirkabir.ac.ir/shop  ؛ خریداری نمایند.
 
نشانی مطلب در وبگاه دانشگاه صنعتی امیرکبیر:
http://aut.ac.ir/find-1.343.6661.fa.html
برگشت به اصل مطلب