دانشکده مهندسی پزشکی- آزمایشگاه ها
نانو پزشکی

بازیابی تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1398/9/13 | 


معرفی آزمایشگاه:
آزمایشگاه نانوپزشکی در سال ۱۳۹۸ در دانشکده مهندسی پزشکی دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلی تکنیک تهران) تاسیس شد. زمینه اصلی تحقیقات در این آزمایشگاه بر کاربرد نانوساختارها در مهندسی بافت و پزشکی بازساختی متمرکز است. دو شاخه اصلی تحقیقات در این آزمایشگاه عبارتند از:

۱) هیدروژل های نانوکامپوزیتی برای مهندسی بافت نرم
هیدروژل ها معمولا مناسب ترین گزینه برای مهندسی بافت های نرم، نظیر بافت مغز، می باشند. اضافه کردن نانوساختارها در هیدروژل ها به شکل های مختلف می تواند عملکرد آن ها را بهبود بخشد. نانوساختارها می توانند جهت اصلاح خواص شیمیایی یا فیزیکی هیدروژل ها و یا به عنوان عوامل زیست فعال جهت بهبود رفتار سلولی مورد استفاده قرار گیرند. نانوساختارها همچنین می توانند برای کنترل رهایش عوامل زیست فعال و یا ایجاد الگو یا گرادیان شیمیایی و فیزیکی در هیدروژل به منظور حصول پاسخ سلولی مناسب به کار گرفته شوند. علاوه بر این، در صورت ترکیب با عوامل محرک بیرونی نظیر پرتو لیزر یا میدان مغناطیسی، می توان رهایش عوامل زیست فعال یا ایجاد الگوی شیمیایی/فیزیکی را از راه دور کنترل کرد. پرتو لیزر و میدان مغناطیسی همراه با نانوساختارهای مناسب، برای اعمال تحریک فیزیکی یا شیمیایی (مانند تغییر شکل متناوب یا رهایش پالسی عوامل زیست فعال) نیز می تواند استفاده شوند. علاوه بر موارد ذکر شده، ساختارهای با قابلیت خودآرایی می توانند برای تهیه ژل های تزریق پذیر تشکیل شونده در موضع (حامل سلول و دارو)، که پس از تزریق داخل بدن به ژل تبدیل می شوند، جهت ترمیم بافت نرم بکار روند.





۲) نانوساختارهای هوشمند برای تشخیص و درمان هدفمند
طراحی هوشمندانه نانوساختارها این امکان را می دهد تا بافت یا سلول های خاصی هدف قرار گیرند. این امر اجازه مطالعه فیزیولوژی و پاتوفیزیولوژی بافت، تشخیص زودهنگام بیماری ها یا دژنراسیون بافت و همچنین درمان هدفمند بیماری های مختلف را خواهد داد. در این مورد نیز با استفاده از عوامل خارجی مانند پرتو لیزر یا میدان مغناطیسی و نانوساختارهای مناسب می توان به رهایش کنترل شده و مبتنی بر تقاضای دارو بر اساس نیاز دست یافت. همچنین این امکان وجود دارد که عوامل درمانی و تصویربرداری در یک ساختار تلفیق شوند (ترانوستیک) تا اجازه درمان و تصویربرداری همزمان را دهند، یا نانوساختارهای حساس به عوامل محیطی مانند pH یا دما ایجاد کرد تا به صورت هوشمندانه برای تشخیص یا درمان بیماری هایی نظیر سرطان بکار روند.


 

 

 
در صورت علاقه به همکاری با این آزمایشگاه تحقیقاتی، می توانید با دکتر محمد معینی (m.moeiniaut.ac.ir) تماس حاصل نمایید.
نشانی مطلب در وبگاه دانشکده مهندسی پزشکی:
http://aut.ac.ir/find-2.483.2005.fa.html
برگشت به اصل مطلب