دانشکده مدیریت، علم و فناوری- در رسانه ها
معضلات در گذشته باعث کاهش ورزیدگی خروجی دانشگاه ها شد

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1395/11/28 | 

دکتر هومن عطار در برنامه “گفت وگوی علمی” رادیو گفت‌وگو با بیان اینکه معضلات دانشگاه‌ها در گذشته باعث شد ورزیدگی خروجی دانشگاه‌ها پایین بیاید، عنوان داشت: حتی هنوز تعدادی از دانشگاه‌هایمان با استانداردهایی که وجود دارد، فاصله دارند ولی در هر صورت میانگین ورزیدگی خروجی دانشگاه‌های ما افت کرد و این باعث شد افراد مدرک داشته باشند اما تخصص نداشته باشند.

عضو هیات علمی دانشکده مدیریت، علم و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان اینکه دانشگاه هم می‌تواند مدرک‌گرا باشد و هم مهارت‌گرا، گفت: کشورمان در حال حاضر نیاز به مهارت دارد و به اندازه کافی مدرک داریم. آنچه که امروز کم داریم، مهارت و ورزیدگی است که دانشگاه‌های ما به آن نمی‌پردازند.

دکتر هومن عطار در برنامه «مناظره علمی» با موضوع «تحصیلات تکمیلی مدرک‌گرا یا مهارت‌گرا» که با حضور دکتر ویدا تقوایی، مدیرکل برنامه‌ریزی آموزش‌های فنی‌وحرفه‌ای دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای کشور از رادیو گفت‌وگو پخش شد، خاطرنشان کرد: در کشورمان در حال حاضر اشباع مدرک داریم و همه به دنبال این هستند تا عنوان دکترا داشته باشند؛ زیرا از این طریق می‌توانند کارهای دیگر را انجام دهند و این نشان می‌دهد مسیر را مقداری اشتباه آمده‌ایم. البته در یک کشور نرمال، هم به مدرک و هم به مهارت نیاز داریم.

وی وضعیت موجود را غیر عادی توصیف کرد و گفت: آنچه که امروز نیاز داریم، مهارت است که باید در سطوح مختلف و در صنایع گوناگون قابل رؤیت باشد.

دکتر عطار تصریح کرد: در دانشگاه مدت‌هاست که مهندس تربیت می‌شود، در حالی که کشورمان نیاز به مدیر مهندس داشت و اساسا کشورمان مهندس‌زده است. اگر به هیات مدیره شرکت‌های بورسی نگاه کنید، می‌بینید مهندسین در آنجا حضور زیادی دارند.

وی افزود: بعد از این بود که دانشگاه‌های کشور تصمیم گرفتند به مهندسین علوم مدیریتی نیز آموزش دهند تا خروجی این دانشجویان به درد شرکت‌های کشور بخورد. متاسفانه در فرآیند آموزش دانشجویان بیشتر به آنها توهم داده‌ایم؛ زیرا دانشجویان فکر می‌کنند بعد از کسب مدرک، می‌توانند مشکلات شرکت‌ها را حل کنند.

نشانی مطلب در وبگاه دانشکده مدیریت، علم و فناوری:
http://aut.ac.ir/find-38.4465.9071.fa.html
برگشت به اصل مطلب