دانشکده مدیریت، علم و فناوری- سخنرانی ها
بانکداری در ایران

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1397/8/29 | 

چالش اصلی بانک ها چیست؟ نقش بانک ها در بهبود و‌ توسعه فضای اقتصادی کشور تا چه اندازه می تواند مؤثر باشد؟ تفاوت بانکداری در ایران و ‌دیگر کشورهای اروپایی‌ و غربی در چه چیزی نهفته است؟
دانشکده مدیریت، علم و‌ فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر، این بار در عصر روز سه شنبه ۲۹ آبان ماه ۱۳۹۷ میزبان جناب آقای جواد جوادی، قائم مقام محترم بانک خاورمیانه بودند تا در فضایی آکادمیک به این سوالات و‌ دیگر چالش ها پاسخ بدهند.
ایشان در ابتدای سخنان خود به اقتصاد کلان مبتنی بر بازار اشاره نمودند و چهار رکن اصلی بازار شامل: کالا و‌ خدمات، پول ‌سرمایه، کار و‌ اشتغال و‌ بازار ارز را تشریح کردند و‌ محور اصلی بحث های خود را به بازار پول و‌ سرمایه بالاخص بازارهای پولی که بانک ها کلیدی ترین نقش را در آن ایفا می کنند، اختصاص دادند.
واسطه گری بانک ها در وجوه و‌ ایجاد پل بین سرمایه گذار و‌ فعالین اقتصادی و همچنین درک درست این مسئله از جمله کلیدی ترین محورهای سخنرانی قائم مقام محترم بانک خاورمیانه را تشکیل داد.
ایشان همچنین در دسته بندی انواع بانک‌ها به بانک‌های تجاری، تخصصی و‌ سرمایه گذاری ضمن تفکیک مسئولیت های هر کدام خاطر نشان کردند که چالش اصلی بانک های ایران و در گذشته، بانک‌های خارجی، در عدم شفافیت و ‌‌ادغام شدن این نقش ها عنوان کردند که به عنوان مثال بانکی که مسئولیت کارهای تخصصی خود یعنی ایفای نقش واسطه گری را بر عهده دارد، با دخالت در کار تجارت و ایجاد شرکت های مربوطه که تخصص چندانی را هم در این امر ندارند، با این فرض که می توان سرمایه مردم‌ را با این کار گسترش داد، که البته دلیل این امر را هم در طمع اغلب بانک های ایران با این فکر که نقش واسطه گری صرف، درآمد چندانی را عاید بانک‌ نمی کند، دانستند. واژه هایی چون مشارکت مدنی و حقوقی نیز از جمله واژه های نوظهوری است که به واسطه ی توجیه این فعالیت ها به فرهنگ لغات بانکی اضافه شده اند.
سرمایه گذاری های بی مورد در محل هایی که جریان نقدینگی پایین و‌ بعضا فریز شده را دارد و ‌در نتیجه ناتوانی در وصول این مطالبات نیز از جمله مهمترین چالش بانک های ایران از دیدگاه جناب آقای جوادی مطرح گردید.
ورود تکنولوژی های جدید به نظام بانکداری از جمله صنعت (fintech (financial technology و ایجاد تغییرات رادیکالی در بانک ها؛ محور مهم دیگری از سخنرانی را تشکیل داد.
در پایان این جلسه، به عنوان حسن ختام، ایشان با تاکید بر این نکته که توجه به پیامدهای بلند مدت فعالیت های اقتصادی، با تمرکز بر روی عموم جامعه و‌ نه عده ای خاص و‌ همچنین به بلوغ رسیدن سیستم بانکی در انتخاب مسیر درست و شفاف سازی نقشه راه خود، از جمله مهمترین اقداماتی است که باید به منصه ظهور برسند.

فرید یوسفی


نشانی مطلب در وبگاه دانشکده مدیریت، علم و فناوری:
http://aut.ac.ir/find-38.4883.11004.fa.html
برگشت به اصل مطلب