رئیس انستیتو چاپ دانشگاه صنعتی امیرکبیرتاکید کرد:
دانش بنیان های صنعت چاپ متمرکز و تقویت می شوند
رئیس انستیتو چاپ دانشگاه صنعتی امیرکبیر ایجاد گرایشهای چاپ و صنایع وابسته در مقاطع کارشناسی، کارشناسیارشد و دکترا و حرکت برای ایجاد یک رشته بین رشتهای در حوزه چاپ، تاسیس مرکز پژوهش و فناوری مجهز با آزمایشگاهها و کارگاههای تخصصی به منظور پژوهش و فناوری در موضوعات مرتبط با حوزه چاپ را از اهداف انستیتو چاپ دانست.
دکتر سعید پورمهدیان در اولین نشست هیات امنای انستیتو چاپ دانشگاه صنعتی گفت: این انستیتو با هدف توسعه آموزش، پژوهش و فناوری در زمینه چاپ و صنایع وابسته با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دانشگاه صنعتی امیرکبیر ایجاد شده است.
وی گسترش پژوهش و آموزشهای مرتبط با چاپ و صنایع وابسته و ارتقای سطح کمّی و کیفی آن، تامین تخصصهای لازم برای توسعه و کاربرد فناوری چاپ و صنایع وابسته در کشور، تثبیت و ارتقای موقعیت علمی و فناوری کشور در زمینه فناوری چاپ و صنایع وابسته در سطح جهانی، تعیین چشمانداز منابع انسانی در حوزه چاپ و صنایع وابسته را از اهداف ایجاد این انستیتو ذکر کرد.
پورمهدیان به بیان اینکه این مرکز پیرو انعقاد تفاهم نامه ای راه اندازی شده است ادامه داد: تفاهمنامه این انستیتو با هدف اجرای شعار سال ۱۴۰۱ مبنی بر گسترش و تقویت مناسبات تولید دانشبنیان و اشتغالآفرین و نیز اجرای سیاستهای دولت سیزدهم درباره رونق تولید و اشتغال، توانمندسازی رویکردهای دانشبنیان و ارتقای «اقتصاد فرهنگ» بین وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس دانشگاه صنعتی امیر کبیر امضا شد.
وی بیان کرد: ایجاد گرایشهای چاپ و صنایع وابسته در مقاطع کارشناسی، کارشناسیارشد و دکترا و حرکت برای ایجاد یک رشته بین رشتهای در حوزه چاپ، تاسیس مرکز پژوهش و فناوری مجهز با آزمایشگاهها و کارگاههای تخصصی به منظور پژوهش و فناوری در موضوعات مرتبط با حوزه چاپ و صنایع وابسته و تقویت شرکتهای دانشبنیان مرتبط با تولید مواد اولیه و فناوریهای چاپ در ذیل این تفاهمنامه آمده است.
بهگفته وی، به منظور هماهنگی مستمر و لازم برای اجرای این تفاهمنامه، شورای راهبری شامل نمایندگان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دانشگاه صنعتی امیرکبیر و تعدادی از صاحبنظران صنعت چاپ تشکیل شد و به دنبال جلسات هماندیشی، اساسنامه مرکز علمی، پژوهشی و فناوری چاپ و صنایع وابسته (انستیتو چاپ) تدوین و از سوی شورای عالی دانشگاه صنعتی امیرکبیر تایید شد.
وی با بیان اینکه ارکان اساسنامه انستیتو هیئتامنایی است، گفت: اعضای هیئت امنا شامل رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر، معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاون پژوهشی فناوری دانشگاه، معاون آموزشی تحصیلات تکمیلی دانشگاه، رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه، مدیرکل دفتر امور و چاپ وزارت فرهنگ، یک نفر از اعضای هیئتعلمی دانشگاه و یک نفر از متخصصان و صاحبنظران صنعت چاپ هستند.
پور مهدیان افزود: در پی صدور احکام اعضای هیئتامنا از سوی رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر در مردادماه ۱۴۰۳ نخستین جلسه هیئتامنا برگزار و در این جلسه براساس اساسنامه انستیتوی چاپ، وظایف اعضا، مدیران و معاونان دانشگاه ابلاغ شد.
معاون امور فرهنگی وزیر ارشاد نیز در این نشست با ابراز امیدواری از اینکه در راه اندازی انستیتو چاپ این دانشگاه در آستانه انتقال دولت وقفه ای حاصل نشود از آمادگی این وزارتخانه برای اجرای عملیاتی این انستیتو خبر داد.
دکتر یاسر احمدوند در اولین نشست هیات امنای انستیتو چاپ دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: این انستیتو یک مرکز پژوهشی برای امور چاپ خواهد بود.
وی افزود: پس از انعقاد تفاهمنامه ای میان وزیر ارشاد و رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر در بهمن ماه سال ۱۴۰۱ همکاری میان دو مجموعه آغاز و منجر به تدوین اساسنامه این انستیتو شد. برای هیات امنا در تحقق اهداف این انستیتو آرزوی موفقیت داریم.
احمدوند با بیان اینکه در آستانه انتقال دولت قرار داریم یادآور شد: ممکن است این انتقال وقفه ای را در این زمینه ایجاد کند ولی با اراده ای که در هر دو مجموعه وجود دارد و در دولت آینده اقداماتی برای راه اندازی آن صورت خواهد گرفت چرا که اجرای آن یک کار مثبت و ضروری است.
احمدوند تاکید کرد: ما در وزارت ارشاد برای حمایت از فعالیت های این انستیتو در کنار دانشگاه صنعتی امیرکبیرهستیم.