انتشار کتاب «مهندسی زیستی در کبد: زیست‌مواد، مهندسی بافت، داروررسانی و سامانه‎‌های ریز شاره‌ای»

 | تاریخ ارسال: 1403/3/9 | 


 

کتاب «مهندسی زیستی در کبد: زیست‌مواد، مهندسی بافت، داروررسانی و سامانه‎‌های ریز شاره‌ای» تدوین آقای دکتر مهران صولتی هشجین، خانم مهندس الناز سادات میردامادی، آقایان مهندس نیما ذاکری و مهندس احسان‌اله مرادی و خانم مهندس سارینا مختاری توسط انتشارات دانشگاه صنعتی امیرکبیر به چاپ رسیده است.
کبد دومین عضو بزرگ بدن بعد از پوست و بزرگترین غده بدن انسان است که در بزرگسالان در حدود ۱۴۰۰ تا ۱۶۰۰ گرم وزن دارد. کبد عضوی پیچیده با وظایف گوناگون است که در بدن نقش مهمی در سنتز، سوخت و ساز، ذخیر، تصفیه و حذف بسیاری از ترکیبات زیست شیمیایی دارد وا ز طریق ساخت و ترشح صفرا، نقشی اساسی در هضم و جذب چربی‌ها ایفا می‌کند. تقریبا همه ساز و کارهای حیاتی بدن انسان به نحوی به عملکرد کبد بستگی دارد. از این رو جای شگفتی نیست که نارسایی‌های کبدی به دیگر عملکردهای حیاتی بدن آسیب‌های جدی می‌زند. درمان بیماری‌های کبدی اغلب بسیار دشوار است و در مراحل پیشرفته، درمان موثری برای آن وجود ندارد.
رشد بیماری‌های مرتبط با کبد در ایران در چند دهه اخیر رو به افزایش بوده است. از این رو، پزشکان و مهندسان می‌کوشند تا از تمام ظرفیت‌های علم و فناوری در این حوزه استفاده کنند. برای کسانی که در حوزه مهندسی پزشکی بویژه زیست‌مواد و مهندسی بافت کار می‌کنند این زنگ ناقوس یک فراخوان تخصصی و البته اخلاقی است که نمی‌توان آن را نادیده گرفت.
این کتاب می‌توان به عنوان مطالب آموزشی درس‌هایی مانند مبانی مهندسی بافت، روش‌های سنتز و ساخت داربست‌ها، سامانه‌های رهایش دارو، مهندسی سلول‌های بنیادی، سامانه‌های میکرو/ نانو الکترومکانیکی در مقاطع کارشناسی و تحصیلات تکمیلی رشته‌های مرتبط استفاده کرد.

Publication.aut.ac.ir

مرکز نشر دانشگاه صنعتی امیرکبیر